ПРИНЦЕС-КРОФНЕ: Многима омиљена посластица, топе се у устима

Јована Васић

14. 01. 2025. у 15:00

Направите десерт после којег ћете прсте да полижете, спој кремастог и хрскавог.

ПРИНЦЕС-КРОФНЕ: Многима омиљена посластица, топе се у устима

Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes

Састојци:

за тесто:
  • 250 мл воде
  • 125 г путера
  • 2 кашике шећера
  • 150 г брашна
  • 4 јајета

за фил:

  • 800 мл млека
  • 150 г шећера
  • 2 кесице ванилин шећера
  • 150 г брашна
  • 125 г путера

Припрема:

Помешајте воду, путер и шећер и ставите да кувате док не проври, па склоните са шпорета. Потребно је да просејете брашно и потом га убаците у топлу смесу и мешајте док се све не сједини, па оставите са стране да се охлади. Додајте једно по једно јаје уз мешање између њиховог додавања. Овако припремљену смесу пребаците у шприц за колаче и истискујте је на плех који сте обложили папиром за печење. Оставите простор између истиснуте смесе јер ће нарасти. Пеците до 40 минута на 200 степени и јако је важно да у току печења не отварате рерну да би тесто било ваздушасто.

За то време, док се тесто за принцес-крофне пече, ставите пола литра млека да се греје. У чинији умутите жуманца са ванилин шећером, шећером и брашном, па добро промешајте. На крају додајте преосталих 300 милилитара млека и добро промешајте.

Када се млеко угреје, додајте смесу са умућеним жуманцима и кувајте уз непрестано мешање све док се не згусне. Када то постигнете, склоните са рингле, покријте и оставите да се охлади на собној температури.

У охлађену смесу додајте путер собне температуре и добро умутите миксером. Када тесто буде готово, мало одшкрините врата рерне и оставите да се тако хлади. После 10 минута извадите плех и сваки комад теста пресеците напола.

Доњу половину теста нафилујте шприцом или кашиком, па преклопите горњом половином. По жељи поспите шећер у праху.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ДЕТАЉЕ О ОРЕШНИКУ Бојева глава издржава температуру као на Сунцу

ПУТИН ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ДЕТАЉЕ О "ОРЕШНИКУ" Бојева глава издржава температуру као на Сунцу

РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је да бојеве главе хиперсоничног система "орешник" могу да издрже екстремне температуре, упоредиве са температуром на површини Сунца.

21. 02. 2025. у 14:16

НОВИНАРИМА РЕКЛА САМО ОВУ РЕЧЕНИЦУ: Бивша градоначелница Ниша са лисицама на рукама спроведена у зграду УКП-а у Нишу (ФОТО/ВИДЕО)

НОВИНАРИМА РЕКЛА САМО ОВУ РЕЧЕНИЦУ: Бивша градоначелница Ниша са лисицама на рукама спроведена у зграду УКП-а у Нишу (ФОТО/ВИДЕО)

БИВША градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, која је данас приведена у великој акцији полиције против корупције, са лисицама на рукама доведeна је у зграду Управе криминалистичке полиције у Нишу.

21. 02. 2025. у 13:38

ВЕЉКОВА БИВША - ПОЗНАТА НОВИНАРКА: Узела презиме Ражнатовић, он је оставио након два месеца

ВЕЉКОВА БИВША - ПОЗНАТА НОВИНАРКА: Узела презиме Ражнатовић, он је оставио након два месеца

ВЕЉКО Ражнатовић годинама је у срећном браку са некадашњом кошаркашицом Богданом са којом је добио и троје деце, но, с времена на време, покрене се прича и о његовим бившим изабраницама.

21. 02. 2025. у 19:34

Коментари (0)

КОНТИКИ НА САЈМУ ТУРИЗМА – НЕВЕРОВАТНИ ПОПУСТИ И СВЕТ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ