ПРИНЦЕС-КРОФНЕ: Многима омиљена посластица, топе се у устима
Направите десерт после којег ћете прсте да полижете, спој кремастог и хрскавог.

Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes
Састојци:
- 250 мл воде
- 125 г путера
- 2 кашике шећера
- 150 г брашна
- 4 јајета
за фил:
- 800 мл млека
- 150 г шећера
- 2 кесице ванилин шећера
- 150 г брашна
- 125 г путера
Припрема:
Помешајте воду, путер и шећер и ставите да кувате док не проври, па склоните са шпорета. Потребно је да просејете брашно и потом га убаците у топлу смесу и мешајте док се све не сједини, па оставите са стране да се охлади. Додајте једно по једно јаје уз мешање између њиховог додавања. Овако припремљену смесу пребаците у шприц за колаче и истискујте је на плех који сте обложили папиром за печење. Оставите простор између истиснуте смесе јер ће нарасти. Пеците до 40 минута на 200 степени и јако је важно да у току печења не отварате рерну да би тесто било ваздушасто.
За то време, док се тесто за принцес-крофне пече, ставите пола литра млека да се греје. У чинији умутите жуманца са ванилин шећером, шећером и брашном, па добро промешајте. На крају додајте преосталих 300 милилитара млека и добро промешајте.
Када се млеко угреје, додајте смесу са умућеним жуманцима и кувајте уз непрестано мешање све док се не згусне. Када то постигнете, склоните са рингле, покријте и оставите да се охлади на собној температури.
У охлађену смесу додајте путер собне температуре и добро умутите миксером. Када тесто буде готово, мало одшкрините врата рерне и оставите да се тако хлади. После 10 минута извадите плех и сваки комад теста пресеците напола.
Доњу половину теста нафилујте шприцом или кашиком, па преклопите горњом половином. По жељи поспите шећер у праху.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ РОЗЕН ТОРТУ: Посластица која одолева времену - САвршен слаткиш за Бадње вече
05. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ЈАФА КОЛАЧ: Неодољива посластица који подсећа на најдражи кекс (ВИДЕО)
08. 12. 2024. у 13:00

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)