ПРИНЦЕС-КРОФНЕ: Многима омиљена посластица, топе се у устима
Направите десерт после којег ћете прсте да полижете, спој кремастог и хрскавог.

Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes
Састојци:
- 250 мл воде
- 125 г путера
- 2 кашике шећера
- 150 г брашна
- 4 јајета
за фил:
- 800 мл млека
- 150 г шећера
- 2 кесице ванилин шећера
- 150 г брашна
- 125 г путера
Припрема:
Помешајте воду, путер и шећер и ставите да кувате док не проври, па склоните са шпорета. Потребно је да просејете брашно и потом га убаците у топлу смесу и мешајте док се све не сједини, па оставите са стране да се охлади. Додајте једно по једно јаје уз мешање између њиховог додавања. Овако припремљену смесу пребаците у шприц за колаче и истискујте је на плех који сте обложили папиром за печење. Оставите простор између истиснуте смесе јер ће нарасти. Пеците до 40 минута на 200 степени и јако је важно да у току печења не отварате рерну да би тесто било ваздушасто.
За то време, док се тесто за принцес-крофне пече, ставите пола литра млека да се греје. У чинији умутите жуманца са ванилин шећером, шећером и брашном, па добро промешајте. На крају додајте преосталих 300 милилитара млека и добро промешајте.
Када се млеко угреје, додајте смесу са умућеним жуманцима и кувајте уз непрестано мешање све док се не згусне. Када то постигнете, склоните са рингле, покријте и оставите да се охлади на собној температури.
У охлађену смесу додајте путер собне температуре и добро умутите миксером. Када тесто буде готово, мало одшкрините врата рерне и оставите да се тако хлади. После 10 минута извадите плех и сваки комад теста пресеците напола.
Доњу половину теста нафилујте шприцом или кашиком, па преклопите горњом половином. По жељи поспите шећер у праху.
(ona)
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ РОЗЕН ТОРТУ: Посластица која одолева времену - САвршен слаткиш за Бадње вече
05. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ЈАФА КОЛАЧ: Неодољива посластица који подсећа на најдражи кекс (ВИДЕО)
08. 12. 2024. у 13:00

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)