ПРИНЦЕС-КРОФНЕ: Многима омиљена посластица, топе се у устима

Јована Васић

14. 01. 2025. у 15:00

Направите десерт после којег ћете прсте да полижете, спој кремастог и хрскавог.

ПРИНЦЕС-КРОФНЕ: Многима омиљена посластица, топе се у устима

Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes

Састојци:

за тесто:
  • 250 мл воде
  • 125 г путера
  • 2 кашике шећера
  • 150 г брашна
  • 4 јајета

за фил:

  • 800 мл млека
  • 150 г шећера
  • 2 кесице ванилин шећера
  • 150 г брашна
  • 125 г путера

Припрема:

Помешајте воду, путер и шећер и ставите да кувате док не проври, па склоните са шпорета. Потребно је да просејете брашно и потом га убаците у топлу смесу и мешајте док се све не сједини, па оставите са стране да се охлади. Додајте једно по једно јаје уз мешање између њиховог додавања. Овако припремљену смесу пребаците у шприц за колаче и истискујте је на плех који сте обложили папиром за печење. Оставите простор између истиснуте смесе јер ће нарасти. Пеците до 40 минута на 200 степени и јако је важно да у току печења не отварате рерну да би тесто било ваздушасто.

За то време, док се тесто за принцес-крофне пече, ставите пола литра млека да се греје. У чинији умутите жуманца са ванилин шећером, шећером и брашном, па добро промешајте. На крају додајте преосталих 300 милилитара млека и добро промешајте.

Када се млеко угреје, додајте смесу са умућеним жуманцима и кувајте уз непрестано мешање све док се не згусне. Када то постигнете, склоните са рингле, покријте и оставите да се охлади на собној температури.

У охлађену смесу додајте путер собне температуре и добро умутите миксером. Када тесто буде готово, мало одшкрините врата рерне и оставите да се тако хлади. После 10 минута извадите плех и сваки комад теста пресеците напола.

Доњу половину теста нафилујте шприцом или кашиком, па преклопите горњом половином. По жељи поспите шећер у праху.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

КАКАВ ПОТЕЗ! Луис Хамилтон мења име