ЛАГАНА И КРЕМАСТА: Пуслица торта, старинска посластица са којом нема грешке

Јована Васић

13. 01. 2025. у 13:00

Пуслица торта се прави у слојевима, врло је декоративна и топи се у устима.

ЛАГАНА И КРЕМАСТА: Пуслица торта, старинска посластица са којом нема грешке

Foto: Profimedia

Састојци:

За коре:

  • 12 беланаца
  • 440 г шећера

За фил:

  • 260 мл млека
  • 260 г млевених печених лешника
  • 11 жуманаца
  • 16 кашика шећера
  • 260 г маслаца

За украшавање:

  • 400 мл слатке павлаке за шлаг
  • лешници

Припрема:

Како бисте направили пуслица торту прво почните да правите коре. Умутите за прву кору 6 беланаца миксером у чврст снег. Постепено додајте шећер, па након тога мутите још пар минута. Калуп обложите папиром за печење, а рубове премажите уљем и поспите брашном. Ставите снег у калуп, лепо га поравнајте, па пеците на 150 степени 35 минута. Испеците по истом поступку и другу кору и оставите да се охлади.

Након тога направите фил тако што ћете добро да измешате жуманца са шећером. Сипајте млеко у све то и ставите да се кува. Мешајте жицом док се кува и када почне да се згушњава и кључа, скините са рингле. Оставите да се фил прохлади па додајте орахе и лешнике. Пенасто умутите маслац па га умешајте у фил када се потпуно прохлади.

Почните да слажете торту тако што ћете да ставите кору, па једну половину фила, па другу кору, па преостали фил и на крају прекријте добро умућеним шлагом и украсите лешницима.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске цајке - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао

СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.

17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55

Коментари (0)

РУСИЈА ШОКИРАНА ОНИМ ШТО ЈЕ УРАДИО ДЕЈАН СТАНКОВИЋ: Ово нико није очекивао! (ВИДЕО)