ЛАГАНА И КРЕМАСТА: Пуслица торта, старинска посластица са којом нема грешке

Јована Васић

13. 01. 2025. у 13:00

Пуслица торта се прави у слојевима, врло је декоративна и топи се у устима.

ЛАГАНА И КРЕМАСТА: Пуслица торта, старинска посластица са којом нема грешке

Foto: Profimedia

Састојци:

За коре:

  • 12 беланаца
  • 440 г шећера

За фил:

  • 260 мл млека
  • 260 г млевених печених лешника
  • 11 жуманаца
  • 16 кашика шећера
  • 260 г маслаца

За украшавање:

  • 400 мл слатке павлаке за шлаг
  • лешници

Припрема:

Како бисте направили пуслица торту прво почните да правите коре. Умутите за прву кору 6 беланаца миксером у чврст снег. Постепено додајте шећер, па након тога мутите још пар минута. Калуп обложите папиром за печење, а рубове премажите уљем и поспите брашном. Ставите снег у калуп, лепо га поравнајте, па пеците на 150 степени 35 минута. Испеците по истом поступку и другу кору и оставите да се охлади.

Након тога направите фил тако што ћете добро да измешате жуманца са шећером. Сипајте млеко у све то и ставите да се кува. Мешајте жицом док се кува и када почне да се згушњава и кључа, скините са рингле. Оставите да се фил прохлади па додајте орахе и лешнике. Пенасто умутите маслац па га умешајте у фил када се потпуно прохлади.

Почните да слажете торту тако што ћете да ставите кору, па једну половину фила, па другу кору, па преостали фил и на крају прекријте добро умућеним шлагом и украсите лешницима.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

ШВАЈНШТАЈГЕРОВА ТВ КОЛЕГИНИЦА ОБЈАВИЛА: ОЧЕКУЈЕМ ДЕТЕ! Цела Немачка прича о разводу Ане Ивановић и - овоме