ЛАГАНА И КРЕМАСТА: Пуслица торта, старинска посластица са којом нема грешке
Пуслица торта се прави у слојевима, врло је декоративна и топи се у устима.

Foto: Profimedia
Састојци:
За коре:
- 12 беланаца
- 440 г шећера
За фил:
- 260 мл млека
- 260 г млевених печених лешника
- 11 жуманаца
- 16 кашика шећера
- 260 г маслаца
За украшавање:
- 400 мл слатке павлаке за шлаг
- лешници
Припрема:
Како бисте направили пуслица торту прво почните да правите коре. Умутите за прву кору 6 беланаца миксером у чврст снег. Постепено додајте шећер, па након тога мутите још пар минута. Калуп обложите папиром за печење, а рубове премажите уљем и поспите брашном. Ставите снег у калуп, лепо га поравнајте, па пеците на 150 степени 35 минута. Испеците по истом поступку и другу кору и оставите да се охлади.
Након тога направите фил тако што ћете добро да измешате жуманца са шећером. Сипајте млеко у све то и ставите да се кува. Мешајте жицом док се кува и када почне да се згушњава и кључа, скините са рингле. Оставите да се фил прохлади па додајте орахе и лешнике. Пенасто умутите маслац па га умешајте у фил када се потпуно прохлади.
Почните да слажете торту тако што ћете да ставите кору, па једну половину фила, па другу кору, па преостали фил и на крају прекријте добро умућеним шлагом и украсите лешницима.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПЕСАК ТОРТА - ДОСТОЈНА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Слатка и неодољива, а спрема се брзо, лако и без печења
24. 12. 2024. у 11:00Новости онлине

УМРО НАКОН ШТО ЈЕ ЦЕЛУ НОЋ ВОЗИО ДЕЦУ КОЈА СУ ГОРЕЛА: Возач Хитне помоћи у Северној Македонији преминуо после целоноћне драме
ВОЗАЧ Хитне помоћи који је читаву ноћ превозио повређене у стравичном пожару у Северној Македонији преминуо је јутрос.
17. 03. 2025. у 08:50

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао
СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.
17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55
Коментари (0)