БЕЗГЛУТЕНСКА ТОРТА СА ЈАБУКАМА: По рецепту Џејмија Оливера, једноставан слаткиш за све прилике
Торта са јабукама по рецепту Џејмија Оливера је ароматична и препуна укуса.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Састојци:
- 225 г путера, собне температуре, исеченог на коцкице, плус додатак за подмазивање
- 450 г јабука, грубо исецканих
- 200 г урми
- 100 г сувог грожђа
- 4 велика јајета, излупана
- 150 г брашна без глутена, плус једна кашичица
- 100 г млевених бадема
- 1½ кашике прашка за пециво без глутена
- 1 кашичица млевеног цимета
- ½ кашичице млевеног ђумбира
- 1 прстохват мускатног орашчића
- 2 кашике ораха
- 2 кашике смеђег ситног шећера
Припрема:
Како бисте направили ову торту загрејте рерну на 180°. Подмажите дно округлог калупа за торте пречника 23 цм и обложити папиром за печење. Маслац исеците на коцкице, а јабуке грубо исецкајте. Ставите јабуке и путер у блендер са урмама и половином сувог грожђа и блендирајте док се не сједине.
Умутите јаја и једну трећину умешајте у чинију са мешавином јабука. У посебној посуди помешајте брашно, бадеме, прашак за пециво, цимет и ђумбир. Нарендајте мускатни орашчић. Додајте трећину у мешавину јабука и измешајте, а затим наставите са додавањем и мешањем мешавине јаја и брашна у наизменичним серијама док се све не помеша.
Завршите тако што ћете да умешате преостало суво грожђе, па сипајте у припремљен калуп за торте. Помешајте орахе, смеђи шећер и додатну кашичицу безглутенског брашна у чинији и разбацајте по торти.
Пеците 50 до 60 минута, док не порумени и не буде печена. Оставите торту да се хлади у калупу 10 минута пре него што га пребаците на решетку да се потпуно охлади. Премажите је шлагом и уживајте.
(stvarukusa)
Препоручујемо
 
                    
                    ЛАГАНА И КРЕМАСТА: Пуслица торта, старинска посластица са којом нема грешке
13. 01. 2025. у 13:00Новости онлине
 
                    
                    РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ РОЗЕН ТОРТУ: Посластица која одолева времену - САвршен слаткиш за Бадње вече
05. 01. 2025. у 15:00Новости онлине
 
                    
                    ПЕСАК ТОРТА - ДОСТОЈНА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Слатка и неодољива, а спрема се брзо, лако и без печења
24. 12. 2024. у 11:00Новости онлине
 
                    
                    ФЕНОМЕНАЛНА ЧУПАВАЦ ТОРТА: Кремаста, сочна, не пече се и прави очас посла (ВИДЕО)
22. 12. 2024. у 15:00
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    ОДБРУСИЛА ЦАРИНИКУ: Гоцу на граници назвали Рашином мамом
ПЕВАЧИЦА без длаке на језику говори о односу са супругом Рашом Новаковићем, увек се са шалом осврћући на разлику у годинама која је многима била главна тема на почетку њиховог забављања.
31. 10. 2025. у 18:35
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)