РЕЦЕПТ ЗА РАФАЕЛО РОЛАТ: Неодољива посластица буди сва чула, као створена за славску трпезу
Класик међу колачима и проверено добар спој чоколаде и кокоса - нема места за грешке.

Foto: Profimedia
Састојци:
- Јаја 4
- Шећер 100 г
- Брашно 100 г
- Какао 30 г
- Прашак за пециво 1 кашичица
- Со прстохват
За бели крем од кокоса:
- Млеко 400 мл
- Шећер 100 г
- Густин 50 г
- Кокос 100 г
- Маслац 200 г
- Ванилин шећер 1 кесица
Припрема:
У великој посуди умутите јаја са шећером док не постану пенаста и светла. У другој посуди помешајте брашно, какао прах, прашак за пециво и прстохват соли. Постепено додајте суве састојке у смесу са јајима, лагано мешајући док не добијете глатку смесу. Сипајте смесу у плех обложен папиром за печење и равномерно је распоредите. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 10-12 минута, или док кора не буде печена (проверите чачкалицом). Када је кора печена, извадите је из рерне и одмах је пребаците на чисту кухињску крпу посуту шећером у праху. Уролајте кору заједно са крпом и оставите да се потпуно охлади.
У шерпи загрејте 300 мл млека са шећером и ванилин шећером док не проври. У преосталих 100 мл млека размутите густин док не добијете глатку смесу. Додајте ову смесу у проврело млеко, непрестано мешајући док се не згусне. Склоните шерпу са ватре и додајте кокос. Добро измешајте и оставите да се смеса потпуно охлади. Када се смеса охлади, умутите омекшали маслац док не постане кремаст, а затим га постепено додајте у смесу са кокосом, мешајући док не добијете гладак крем.
Пажљиво одмотајте охлађену чоколадну кору и равномерно нанесите бели крем од кокоса преко целе површине. Поново уролајте кору, овај пут без крпе, формирајући ролат. Умотајте ролат у пластичну фолију и оставите у фрижидеру најмање 2 сата да се стегне. Пре сервирања, по жељи поспите ролат шећером у праху или прелијте чоколадним преливом. Исеците ролат на кришке и послужите.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЖЕРБО РОЛАТ: Једна од оних старинских неодољивих посластица којима је тешко одолети
12. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

НЕС РОЛАТ: Сочна посластица и савршена комбинација кафе и чоколаде
02. 11. 2024. у 07:00

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)