РЕЦЕПТ ЗА РАФАЕЛО РОЛАТ: Неодољива посластица буди сва чула, као створена за славску трпезу
Класик међу колачима и проверено добар спој чоколаде и кокоса - нема места за грешке.

Foto: Profimedia
Састојци:
- Јаја 4
- Шећер 100 г
- Брашно 100 г
- Какао 30 г
- Прашак за пециво 1 кашичица
- Со прстохват
За бели крем од кокоса:
- Млеко 400 мл
- Шећер 100 г
- Густин 50 г
- Кокос 100 г
- Маслац 200 г
- Ванилин шећер 1 кесица
Припрема:
У великој посуди умутите јаја са шећером док не постану пенаста и светла. У другој посуди помешајте брашно, какао прах, прашак за пециво и прстохват соли. Постепено додајте суве састојке у смесу са јајима, лагано мешајући док не добијете глатку смесу. Сипајте смесу у плех обложен папиром за печење и равномерно је распоредите. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 10-12 минута, или док кора не буде печена (проверите чачкалицом). Када је кора печена, извадите је из рерне и одмах је пребаците на чисту кухињску крпу посуту шећером у праху. Уролајте кору заједно са крпом и оставите да се потпуно охлади.
У шерпи загрејте 300 мл млека са шећером и ванилин шећером док не проври. У преосталих 100 мл млека размутите густин док не добијете глатку смесу. Додајте ову смесу у проврело млеко, непрестано мешајући док се не згусне. Склоните шерпу са ватре и додајте кокос. Добро измешајте и оставите да се смеса потпуно охлади. Када се смеса охлади, умутите омекшали маслац док не постане кремаст, а затим га постепено додајте у смесу са кокосом, мешајући док не добијете гладак крем.
Пажљиво одмотајте охлађену чоколадну кору и равномерно нанесите бели крем од кокоса преко целе површине. Поново уролајте кору, овај пут без крпе, формирајући ролат. Умотајте ролат у пластичну фолију и оставите у фрижидеру најмање 2 сата да се стегне. Пре сервирања, по жељи поспите ролат шећером у праху или прелијте чоколадним преливом. Исеците ролат на кришке и послужите.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЖЕРБО РОЛАТ: Једна од оних старинских неодољивих посластица којима је тешко одолети
12. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

НЕС РОЛАТ: Сочна посластица и савршена комбинација кафе и чоколаде
02. 11. 2024. у 07:00

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)