ВИТАМИНСКА ЧОРБА ОД БРОКОЛИЈА И КАРФИОЛА: Укусна и здрава, а спремна за мање од пола сата

Новости онлине

30. 01. 2025. у 09:00

Свима је познато да су броколи и карфиол пуни витамина, зато искористите то и направите укусну чорбу од овог поврћа.

ВИТАМИНСКА ЧОРБА ОД БРОКОЛИЈА И КАРФИОЛА: Укусна и здрава, а спремна за мање од пола сата

Фото: Shutterstock

Састојци:

200 г броколија

200 г карфиола
1 већи кромпир
1 шаргарепа
1 мањи црни лук
1 чен белог лука
1 л бујона или воде
1 кашика маслиновог уља
Со и бибер

Припрема:

Поврће оперите и исецкајте. Карфиол и броколи одвојите на цветове, а ако су већи исецкајте их. У шерпи загрејте маслиново уље. Пропржите црни лук док не постане стакласт па додајте бели лук и кратко га пропржите. Убаците кромпир и шаргарепу. Прелијте бујоном (или водом). Пустите да проври, па кувајте на средњој ватри око 10 минута. Додајте броколи и карфиол, па наставите да кувате још 5-7 минута, док поврће не омекша. зачините по жељи и укусу и сервирајте топло.

(ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (0)

РЕВОЛУЦИОНАРНА ПРОМЕНА ПРАВИЛА ФУДБАЛА: Судије ће убудуће за време утакмице комуницирати и са гледаоцима!