ЛАКО И БРЗО СЕ СПРЕМА: Најлепши чоколадни брауни са поморанџом

Mina Izgarević

07. 02. 2025. у 15:00

ЧОКОЛАДНИ брауни са поморанџом одушевиће госте, препун је чоколаде и предивног изгледа.

ЛАКО И БРЗО СЕ СПРЕМА: Најлепши чоколадни брауни са поморанџом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г црне чоколаде
  • 250 г маслаца
  • 200 г јаја
  • 130 г шећера
  • прстохват соли
  • 30 г кукурузног скроба

За фил:

  • 200 г беле чоколаде
  • наранџаста боја за храну
  • 200 г слатке павлаке
  • 5 г желатина

За глазуру:

  • свеже рендана кора од 1 поморанџе
  • 300 г слатке павлаке
  • 340 г црне чоколаде
  • 5 г желатина

Фото: Фрее Имагес Пиxабаy

 

Трик за отапање чоколаде:

Неотпаковану чоколаду само убаците у шерпицу и прелијте прокуваном водом. Окрените чоколаду пар пута кашиком. Биће савршено отопљена, само пажљиво отварајте омот, јер ће бити врућ.

Рецепт за чоколадни брауни са поморанџом:

Како бисте направили овај колач, дан раније помешајте корицу поморанџе у 300 г хладне, слатке павлаке. Покријте посуду и оставите у фрижидеру преко ноц́и. Обложите дно округлог плеха за торте од 20 цм алуминијумском фолијом и оставите га са стране. Загрејте рерну на 180°Ц.

Црну чоколаду изломите на комаде, а путер исеците на коцкице. Отопите их одвојено, па у отопљену чоколаду сипајте отопљени путер и промешајте да се сједине. Додајте јаја једно по једно добро мешајући након сваког додавања. Додајте шећер и умутите да се сједини. Додајте со и просејани кукурузни скроб и добро промешајте.

Сипајте смесу у припремљен плех и пеците на 180°Ц 25-30 минута. Извадите патишпањ из рерне и изравнајте горњи део задњом страном кашике, док је још вруцћ.

Оставите да се потпуно охлади. За фил од наранџе прво припремите желатин. Загрејте слатку павлаку, па у њу додајте желатин. Мешајте док се желатин не растопи. Прелијте смесу преко беле чокладе и промешајте да се растопи, па додајте наранџасту боју за храну.

Преко охлађеног патишпања сипајте наранџасти фил и ставите у замрзивач да се стегне. Пре него што направите глазуру, извадите смрзнути колач из калупа.

Ставите га на тањир за сервирање и ставите вец́и, обложени обруч за торту око колача, тако да је торта тачно на средини обруча. За глазуру, прво припремите желатин и изломите црну чоколаду на комаде. Загрејте слатку павлаку са ренданом корицом поморанџе само до кључања. Склоните са рингле, па додајте желатин.

Добро промешајте и прелијте преко чоколаде. Мешајте док не добијете уједначен и сјајан ганаш. Прелијте глазуру преко смрзнутог наранџастог фила и оставите да одстоји у фрижидеру неколико сати. Уживајте! Можда ћете желети да направите и чоколадни колач са сувим шљивама.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Јетра воли кафу | Проф. др Тамара Миловановић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП ЖЕСТОКО УДАРИО НА ЕУ: Послао писмо Урсули фон дер Лајен, царине од 30 посто ступају на снагу 1. августа

ТРАМП ЖЕСТОКО УДАРИО НА ЕУ: Послао писмо Урсули фон дер Лајен, царине од 30 посто ступају на снагу 1. августа

ЦАРИНЕ од 30 одсто на сву робу која се из Мексика или земаља Европске уније увози у Сједињене Америчке Државе ступиће на снагу 1. августа, саопштио је данас амерички председник Доналд Трамп.

12. 07. 2025. у 14:55

Коментари (0)

ГДЕ ТИ ЈЕ ПОРОДИЦА, ПОКАЈАЋЕШ СЕ ЗА СВЕ ШТО СИ УРАДИО АНИ: Бастијан објавио фотографије, ово није очекивао!