ЧОКОЛАДНИ САН: Рецепт за фантастичан колач који је толико сочан да неће дочекати јутро
Колач чоколадни сан се топи у устима и не мора да се пече.

Foto: Printscreen/Youtube
Састојци:
Слој коре:
- 400 г млевеног чоколадног кекса
- 6 кашика путера, растопљеног
За фил са сиром:
- 340 г крем сира, собне температуре
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 60 г шећера у праху
- 230 г хладног умућеног шлага
За фил са чоколадним пудингом:
- 230 г инстант чоколадног пудинга
- 460 мл хладног пуномасног млека
За украс:
- 230 г умућеног шлага
Припрема:
Како бисте направили овај колач прво припремите кору. Помешајте млевени кекс са растопљеним путером и добро измешајте, па утисните на дно тепсије, равномерно да направите кору. Оставите у фрижидеру док припремате фил од сира.
За фил од сира у великој чинији умутите крем сир са ванилиним екстрактом и шећером у праху. Умешајте хладан шлаг. Равномерно и пажљиво распоредите преко коре. Оставите у фрижидеру док припремате слој од пудинга.
За пудинг фил у чинији умутите мешавину пудинга и млеко док се пудинг не згусне. Равномерно распоредите чоколадни пудинг преко слоја од сира. Ставите у фрижидер док се пудинг не стегне.
На врх ставите хладан шлаг као завршни слој, а затим охладите најмање 2 сата и држите на хладном до сервирања. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВАЗДУШАСТЕ, МЕКАНЕ, ПРАВЕ СЕ БРЗО И ЛАКО: Турске капе - Колач за који су вам довољна два јаја
11. 02. 2025. у 15:50Јована Васић

СПРЕМИТЕ ШАМПИТУ: Најкремастији колач, који буди носталгију на дане детињства
07. 01. 2025. у 14:00Новости онлине

КАПУЋИНО КОЦКЕ: Једноставан колач који се топи у устима (ВИДЕО)
02. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ТРАМП СЕ ОГЛАСИО: Постигнут договор са Украјином
АМЕРИКА је постигла договор са Украјином о ретким металима, саопштио је амерички лидер Доналд Трамп, јавља Ројтерс.
24. 03. 2025. у 18:53

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

Невин лежао у затвору 46 година, сада добија МАСНУ ОДШТЕТУ - али штету ништа неће моћи да умањи
ОДШТЕТА износи око 83 долара по дану за сваки дан који је Ивао Хакамада провео у затвору.
25. 03. 2025. у 10:23
Коментари (0)