ЧОКОЛАДНИ САН: Рецепт за фантастичан колач који је толико сочан да неће дочекати јутро
Колач чоколадни сан се топи у устима и не мора да се пече.

Foto: Printscreen/Youtube
Састојци:
Слој коре:
- 400 г млевеног чоколадног кекса
- 6 кашика путера, растопљеног
За фил са сиром:
- 340 г крем сира, собне температуре
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 60 г шећера у праху
- 230 г хладног умућеног шлага
За фил са чоколадним пудингом:
- 230 г инстант чоколадног пудинга
- 460 мл хладног пуномасног млека
За украс:
- 230 г умућеног шлага
Припрема:
Како бисте направили овај колач прво припремите кору. Помешајте млевени кекс са растопљеним путером и добро измешајте, па утисните на дно тепсије, равномерно да направите кору. Оставите у фрижидеру док припремате фил од сира.
За фил од сира у великој чинији умутите крем сир са ванилиним екстрактом и шећером у праху. Умешајте хладан шлаг. Равномерно и пажљиво распоредите преко коре. Оставите у фрижидеру док припремате слој од пудинга.
За пудинг фил у чинији умутите мешавину пудинга и млеко док се пудинг не згусне. Равномерно распоредите чоколадни пудинг преко слоја од сира. Ставите у фрижидер док се пудинг не стегне.
На врх ставите хладан шлаг као завршни слој, а затим охладите најмање 2 сата и држите на хладном до сервирања. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВАЗДУШАСТЕ, МЕКАНЕ, ПРАВЕ СЕ БРЗО И ЛАКО: Турске капе - Колач за који су вам довољна два јаја
11. 02. 2025. у 15:50Јована Васић

СПРЕМИТЕ ШАМПИТУ: Најкремастији колач, који буди носталгију на дане детињства
07. 01. 2025. у 14:00Новости онлине

КАПУЋИНО КОЦКЕ: Једноставан колач који се топи у устима (ВИДЕО)
02. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)