ЧОКОЛАДНЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Чоколаднија и укуснија верзија познате посластице
Испробајте и рецепт за медитеранске скроз чоколадне ледене коцке какве Грци праве, а које ћете у сласт појести.

Foto: Printskrin Youtube
Рецепт је толико једноставан да не постоји шанса да не успе, а љубитељи слаткиша ће дефинитивно бити одушевљени. Подлога је кекс, а фил за овај колач се разликује од оригиналног. Лакше се прави и не мора да се кува, а доста подсећа на онај који се користи за чизкејк.
Састојци:
- 250 г млевеног какао кекса
- 100 г путера
- 400 г чоколаде
- 200 г крем сира
- 300 мл слатке павлаке
За глазуру:
- 100 г чоколаде
- 2-3 кашике уља
Припрема:
У млевени кекс додајте истопљени путер, па сједините смесу. Сипајте у калуп који сте обложили провидном фолијом и лепо утисните. Оставите у фрижидеру док направите фил. Истопите чоколаду са слатком павлаком, па додајте у крем сир и мутите док не добијете пенасту текстуру. Сипајте преко кекса и ставите у фрижидер на пола сата. Истопите чоколаду са уљем, па прелијте глазуру преко фила и вратите у фрижидер да се стегне. Ако желите украсите кокосом.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВАЈКРЕМ КОЛАЧ: Нема кремастијег и укуснијег, топи се у устима (ВИДЕО)
16. 02. 2025. у 12:00Новости онлине

ПЕЧЕНИ КОЛАЧ ОД СИРА: Одличан десерт у савршеном слатко-сланом споју
23. 01. 2025. у 16:00Новости онлине

АМЕРИЧКИ ВОЈНИЦИ ПРОНАЂЕНИ МРТВИ НА ГРАНИЦИ СА БЕЛОРУСИЈОМ: Нестали током вежбе, узбуна у НАТО
ЧЕТИРИ америчка војника која су нестала током НАТО вежби у Литванији су погинула, јавио је портал ЛРТ (Литванска радио-телевизија), позивајући се на изворе.
26. 03. 2025. у 17:16

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

УМРО РОЂЕНИ БРАТ ВИКИ МИЉКОВИЋ: Болест га однела у 47. години, трагедија у породици певачице
НАКОН краће болести преминуо је рођени брат Вики Миљковић Владица Миљковић у 47. години.
28. 03. 2025. у 11:35
Коментари (0)