ЧОКОЛАДНЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Чоколаднија и укуснија верзија познате посластице

Јована Васић

25. 02. 2025. у 08:00

Испробајте и рецепт за медитеранске скроз чоколадне ледене коцке какве Грци праве, а које ћете у сласт појести.

ЧОКОЛАДНЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Чоколаднија и укуснија верзија познате посластице

Foto: Printskrin Youtube

Рецепт је толико једноставан да не постоји шанса да не успе, а љубитељи слаткиша ће дефинитивно бити одушевљени. Подлога је кекс, а фил за овај колач се разликује од оригиналног. Лакше се прави и не мора да се кува, а доста подсећа на онај који се користи за чизкејк.

Састојци: 

  • 250 г млевеног какао кекса 
  • 100 г путера 
  • 400 г чоколаде 
  • 200 г крем сира
  • 300 мл слатке павлаке

За глазуру: 

  • 100 г чоколаде
  • 2-3 кашике уља  

Припрема:

У млевени кекс додајте истопљени путер, па сједините смесу. Сипајте у калуп који сте обложили провидном фолијом и лепо утисните. Оставите у фрижидеру док направите фил. Истопите чоколаду са слатком павлаком, па додајте у крем сир и мутите док не добијете пенасту текстуру. Сипајте преко кекса и ставите у фрижидер на пола сата. Истопите чоколаду са уљем, па прелијте глазуру преко фила и вратите у фрижидер да се стегне. Ако желите украсите кокосом. 

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМПА ПИТАЛИ ДА ЛИ ЈЕ ПУТИН ДИКТАТОР: Амерички председник изненадио одговором

ТРАМПА ПИТАЛИ ДА ЛИ ЈЕ ПУТИН ДИКТАТОР: Амерички председник изненадио одговором

НОВИНАРИ су Трампа питали хоће ли руског председника Владимира Путина означити као „диктатора“, с обзиром на то да је претходно тим речима описао украјинског председника Володимира Зеленског.

24. 02. 2025. у 19:45

Коментари (0)

ХУМАНОСТ ПОД РЕФЛЕКТОРИМА – НОВИ КУЛТУРНИ САДРЖАЈУ У ПРОСТОРУ ФОНДАЦИЈЕ MOZZART