НЕОДОЉИВА ЧОКОЛАДНА ТОРТА СА КАФОМ: Најлепши спој укуса

Јована Васић

09. 03. 2025. у 12:00

Ова чоколадна торта са кафом је изузетно сочна, натопљена млеком и кафом. Уживаћете у мирису и укусу!

НЕОДОЉИВА ЧОКОЛАДНА ТОРТА СА КАФОМ: Најлепши спој укуса

Foto: Print screen / Youtube / Taste of Home

Састојци:

  • 250 г вишенаменског брашна
  • 250 г шећера
  • 2 кашичице соде бикарбоне
  • 90 г какаоа
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 125 мл уља
  • 125 мл куване кафе
  • 125 мл пуномасног млека
  • 2 велика јајета
  • 1 кашичица екстракта ваниле

За глазуру:

  • 5 кашика вишенаменског брашна
  • 125 мл пуномасног млека
  • 60 г путера, омекшаног
  • 60 г масти
  • 125 г шећера
  • 1 кашичица екстракта ваниле

Припрема:

Да бисте направили чоколадну торту са кафом прво загрејте рерну на 160°. Подмажите и побрашните 2 мале округле тепсије. Просејте суве састојке заједно у велику посуду. Додајте уље, кафу и млеко и мешајте на средњој брзини 1 минут. Додајте јаја и ванилу и миксирајте још 2 минута (Тесто ће бити ретко.) Сипајте у припремљене тепсије.

Пеците патишпање за торту док чачкалица уметнута у центар не изађе чиста, 25-30 минута. Охладите у посудама 10 минута пре него што их ставите на решетке да се потпуно охладе.

У међувремену, за глазуру, у малој шерпи умутите брашно и млеко док не постане глатко. Доведите до кључања на средњој ватри и кувајте и мешајте док се не згусне, 1-2 минута. Пребаците у малу посуду. Покријте и ставите у фрижидер док се не охлади.

У великој посуди умутите путер, кремасто млеко, шећер и ванилу док не постане кремасто, 3-4 минута. Додајте смесу охлађеног млека и мутите 10 минута. Намажите глазуру између патишпања и преко врха и страница торте. Уживајте у чоколадној торти са кафом!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТРОФЕЈ ОТИШАО У ПРАВЕ РУКЕ: Кошаркаш Панатинаикоса најбољи стрелац Евролиге (ВИДЕО)