ПОСНА БАЈАДЕРА: Многима омиљени ситни колач

Јована Васић

14. 03. 2025. у 15:00

Бајадера са разлогом важи за краљицу ситних колача, а ова посна варијанта подједнако је укусна као и мрсна.

ПОСНА БАЈАДЕРА: Многима омиљени ситни колач

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 500 г шећера
  • 200 г посног млевеног кекса
  • 150 г млевених ораха
  • 200 мл воде
  • 130 г посног маргарина (на собној температури)
  • 3-5 штангли посне чоколаде

За чоколадну глазуру:

  • 3 штангле посне чоколаде
  • 2-3 кашике уља

Припрема:

Сипајте шећер у шерпу, па му додајте воду и ставите да проври. Потом склоните с рингле и оставите да се хлади око пет минута.
У једној дубљој чинији помешајте млевене орахе и млевени кекс, па их прелијте ушпинованим шећером. Одмах потом, док је још врело, убаците маргарин исечен на коцкице и мешајте док се не сједини.
Поделите ову смесу на два дела, па у један умешајте отопљену чоколаду.
Док је смеса врућа или топла, ставите преко тамног дела бели, па сеците на правоугаонике и добро притисните да се залепи.
Отопите чоколаду с мало уља, па тиме прелијте колач. Ставите у фрижидер да се лепо стегне.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ФИФА ПОМАЖЕ СРБИЈИ! Албанија у шоку