БАНАНА ЧИЗКЕЈК: Савршена посластица, коју морате да пробате
Деликатна равнотежа и текстуре укуса су невероватне у овом десерту. Слаткоћа и сол који се савршено слажу је оно што чини чизкејк тако јединственим и главни је разлог популарности фамозног колача од сира.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За кору:
- 1 кашичица цимета
- 4 веће банане
- 60 мл уља
- 1 јаје
- 100 г шећера
- 1/2 кесице ванилиног шећера
- 200 г брашна
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- 1 прстохват соли
За фил:
- кесица желатина
- 900 г несланог крем сира
- 100 г шећера
- 1/2 кесице ванилиног шећера
- 250 мл млека
Декорација:
- банана
- цимет
Припрема:
Банане изгњечити виљушком, па додати уље, јаје и мутити да се смеса лепо сједини. Додати шећер, ванилин шећер и мутити док се шећер лепо не отопи.
Брашно просејати и постепено додавати заједно са прашком за пециво и содом бикарбоном. На крају додати прстохват соли и цимет.
Смесу излити у округли калуп коме се страница скида. Пећи у већ загрејаној рерни на 160 степени Целзијуса, око 30-40 минута.
Неслани крем сир сипати у посуду за мућење, додати шећер и ванилин шећер. Миксером полако умутити смесу. У мало млаког млека додати желатин и пустити 5-10 минута да бубри.
Када је желатин набубрио, додати га преосталом млеку. Млеко затим постепено додати смеси од крем сира и мутити миксером док се смеса не сједини. Фил прелијте преко испечене и охлађене коре.
Оставите у фрижидеру најмање 3 сата да се смеса лепо расхлади. Склонити обруч са калупа. Охлађен колач исеците и декоришете циметом и колутовима банане.
Уживајте у предивном укусу!
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕЛЕ ШТАНГЛЕ: Савршен спој кекса и ораха, класика која не излази из моде
12. 03. 2025. у 15:00

КОЛАЧ СНЕГУЉИЦА: Најкремастија посластица која се спрема за 15 минута (ВИДЕО)
27. 02. 2025. у 12:30Јована Васић

ЛЕЊИНГРАДСКИ КОЛАЧ: Старински десерт који обара с ногу
23. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)