НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Када их будете пробали, нећете веровати да у њима нема ни млека, ни јаја
Ништа као домаће крофне. А у време поста ту је овај рецепт, који се укусом не разликује од мрсног!

Foto: Jutjub/Printskrin/Šta za ručak?
Састојци:
- Брашно 500 г
- Суви квасац 1 кесица
- Млака вода 250 мл
- Шећер 100 г
- Ванилин шећер 1 кесица
- Со прстохват
- Уље 50 мл
- Рендана корица лимуна 1
- Шећер у праху за посипање
- Уље за пржење
Припрема:
У великој посуди, помешајте млаку воду, 1 кашику шећера и сухи квасац. Оставите да одстоји око 10 минута док се квасац не активира. Додајте преостали шећер, ванилин шећер, прстохват соли, уље и рендану корицу лимуна (ако користите). Постепено додавајте брашно и месите док не добијете глатко, мекано тесто. Покријте посуду крпом и оставите да тесто нарасте на топлом месту, око 1 сат или док не удвостручи волумен.
Након што тесто нарасте, премесите га кратко и разваљајте га на благо побрашњеној површини на дебљину од око 1 цм. Користите округли резач или чашу да изрежете крофне. Преостало тесто поново скупите, премесите и поново изрежите док не искористите све.
У дубокој шерпи загрејте уље на средњој температури. Пазите да уље није превише врело како крофне не би изгореле споља а остале непечене изнутра. Пажљиво ставите крофне у врело уље и пржите са обе стране док не добију златно-смеђу боју, око 2-3 минута по страни. Извадите пржене крофне и ставите их на папирни убрус да упију вишак уља.
Када се крофне мало охладе, посипајте их шећером у праху пре сервирања. Послужите крофне док су још свеже и топле. Могу се чувати у херметички затвореној посуди неколико дана.
(superrecepti)
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Праве се лако, а поједу очас посла
10. 03. 2025. у 15:00

ТУФАХИЈЕ, БАШ КАО КОД НАШИХ БАКА: Рецепт за омиљени десерт са јабукама и орасима
07. 03. 2025. у 16:00Јована Васић

РЕЦЕПТ ЗА ШПАНСКИ КРЕМ: Богат укус лимуна и цимета, толико сладак да ћете га одмах заволети
03. 03. 2025. у 12:00Јована Васић

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)