КАСАТО КУГЛИЦЕ: Одушевиће вас укусом, а брзо и лако се спремају
Уколико вам се једе нешто слатко, а немате много времена право решење су касато куглице, уживаћете у неодољивом слаткишу по једноставном рецепту.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Млевени кекс 250 г
- Маслац 200 г
- Шећер у праху 100 г
- Суво грожђе 50 г
- Бруснице 50 г
- Желе бомбоне 150 г
- Рум 2-3 кашике
Глазура:
- Чоколада 200 г
- Уље 6 кашика
Припрема:
За посну верзију замените мрсне састојке посним (посна чоколада, маргарин, посни кекс, желе бомбоне са биљним желатином ) Суво грожђе и бруснице потопити у рум и оставити да одстоји неко време. Желе бомбоне исећи ситно, на коцкице. Маслац умутити са шећером у праху, додати млевени кекс и остале састојке. Све лепо сјединити. Одложити у фрижидер на минимум пола сата, након тога обликовати бомбице и опет вратити у фрижидер док правите глазуру. На лаганој температури отопити чоколаду и уље. Добро расхлађене куглице спуштати у глазуру од чоколаде, благо отрести вишак чоколаде и ређати на пек папир. Опет одложити на хлађење. Кад се стегла глазура декорисати са мало отопљене беле чоколаде ( убацити чоколаду у кесу за замрзивач па у топлу воду, кад се отопи одсећи врх кесе и декорисати).
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КОЛАЧ ИЗ ШОЉЕ СПРЕМАН ЗА 5 МИНУТА: Савршен начин да се на брзину засладите
17. 03. 2025. у 17:05Јована Васић

ПОСЛАСТИЦА КОЈА СЕ НЕ ПЕЧЕ: Солунске штанглице се просто топе у устима
19. 03. 2025. у 16:00

КОЛАЧ СВЕКРВИНО ОКО: Ко није пробао, не зна шта пропушта (ВИДЕО)
19. 03. 2025. у 11:00

АМБАСАДА СРБИЈЕ ХИТНО РЕАГОВАЛА: Скандалозна изјава потпредседника Владе Северне Македоније
АМБАСАДА Србије у Скопљу изразила је данас дубоку забринутост поводом изјаве потпредседника Владе Северне Македоније задуженог за добро управљање Арбена Фетаија поводом 26. годишњице агресије НАТО-а на СР Југославију, која "не доприноси изградњи узајамног поштовања између две земље.
25. 03. 2025. у 19:11

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

Невин лежао у затвору 46 година, сада добија МАСНУ ОДШТЕТУ - али штету ништа неће моћи да умањи
ОДШТЕТА износи око 83 долара по дану за сваки дан који је Ивао Хакамада провео у затвору.
25. 03. 2025. у 10:23
Коментари (0)