КАСАТО КУГЛИЦЕ: Одушевиће вас укусом, а брзо и лако се спремају

Новости онлине

25. 03. 2025. у 16:00

Уколико вам се једе нешто слатко, а немате много времена право решење су касато куглице, уживаћете у неодољивом слаткишу по једноставном рецепту.

КАСАТО КУГЛИЦЕ: Одушевиће вас укусом, а брзо и лако се спремају

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Млевени кекс 250 г
  • Маслац 200 г
  • Шећер у праху 100 г
  • Суво грожђе 50 г
  • Бруснице 50 г
  • Желе бомбоне 150 г
  • Рум 2-3 кашике

Глазура:

  • Чоколада 200 г
  • Уље 6 кашика

Припрема:

За посну верзију замените мрсне састојке посним (посна чоколада, маргарин, посни кекс, желе бомбоне са биљним желатином ) Суво грожђе и бруснице потопити у рум и оставити да одстоји неко време. Желе бомбоне исећи ситно, на коцкице. Маслац умутити са шећером у праху, додати млевени кекс и остале састојке. Све лепо сјединити. Одложити у фрижидер на минимум пола сата, након тога обликовати бомбице и опет вратити у фрижидер док правите глазуру. На лаганој температури отопити чоколаду и уље. Добро расхлађене куглице спуштати у глазуру од чоколаде, благо отрести вишак чоколаде и ређати на пек папир. Опет одложити на хлађење. Кад се стегла глазура декорисати са мало отопљене беле чоколаде ( убацити чоколаду у кесу за замрзивач па у топлу воду, кад се отопи одсећи врх кесе и декорисати).

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМБАСАДА СРБИЈЕ ХИТНО РЕАГОВАЛА: Скандалозна изјава потпредседника Владе Северне Македоније

АМБАСАДА СРБИЈЕ ХИТНО РЕАГОВАЛА: Скандалозна изјава потпредседника Владе Северне Македоније

АМБАСАДА Србије у Скопљу изразила је данас дубоку забринутост поводом изјаве потпредседника Владе Северне Македоније задуженог за добро управљање Арбена Фетаија поводом 26. годишњице агресије НАТО-а на СР Југославију, која "не доприноси изградњи узајамног поштовања између две земље.

25. 03. 2025. у 19:11

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

УЖАСНО ЈЕ ТО ШТО РАДИ: Амерички тенисер брутално искрено о Рафаелу Надалу