ТОРТА СА НАПОЛИТАНКАМА: Идеална за све који желе једноставан, али укусан десерт без потребе за печењем
Хрскаве наполитанке, кремасти сир и благи укус кондензованог млека чине ову торту лаганом, освежавајућом и савршеном за сваку прилику. Припрема је брза и лака, а резултат је неодољив десерт без печења.

foto: PRINTSCREEN/YT/ USEFUL AND QUICK
Састојци:
- 400 г наполитанки
- 30 г путера
- 15 г желатина
- 400 г крем сира
- 50 мл кондензованог млека
Припрема:
Наполитанке ситно изломите или самељите у сецку. Додајте отопљени путер и добро промешајте да се сједини. Утисните смесу у дно калупа (пречника око 20 цм), па ставите у фрижидер да се стегне.
Желатин прелијте са неколико кашика хладне воде и оставите да набубри (око 5-10 минута). Лагано загрејте желатин док се потпуно не растопи (немојте кувати). У посебној посуди сједините крем сир и кондензовано млеко, па све добро умутите миксером док не постане глатка смеса. Додајте припремљени желатин и још једном добро промешајте.
Сипајте фил преко подлоге од наполитанки и поравнајте површину. Оставите торту у фрижидеру најмање 4 сата (или преко ноћи) да се стегне. Декоришите по жељи – наренданом чоколадом, сецканим наполитанкама или воћем.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕЛИ ДВОР ТОРТА: Тито је ову посластицу обожавао, толико је кремаста да се топи у устима (ВИДЕО)
28. 02. 2025. у 12:00Јована Васић

МЕДЕНА ТОРТА: Уколико нисте испробали рецепт, сада је прави час (ВИДЕО)
25. 11. 2024. у 17:00

ТОРТА СА БАНАНАМА И ЧОКОЛАДОМ: Неодољиво кремаста посластица коју сви воле
08. 03. 2025. у 15:00Јована Васић

ПОГОЂЕНА КЉУЧНА ТАЧКА ЗА ТРАНЗИТ ГАСА У ЕУ: Велика експлозија и пожар у Суџи, сумња се на украјински напад (ВИДЕО)
ВЕЛИКИ пожар избио је у петак рано ујутру на гасној мерно-регулационој станици Суџа у руској Курској области, кључној тачки за транзит руског гаса ка Европској унији, према извештајима руских медија.
21. 03. 2025. у 08:03

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

НЕМАЧКИ ГЕНЕРАЛ ОТЕРАН ИЗ НАТО: Алијанса ћути о скандалу у својим редовима (ФОТО)
НЕПОСРЕДНО пре одласка му је ускраћен сваки приступ документима НАТО-а, преноси "Дојче веле".
22. 03. 2025. у 13:28
Коментари (0)