СЛАТКИ ОРАШЧИЋИ: Рецепт који морате пробати

Новости онлине

27. 03. 2025. у 15:30

Старински колачи у које ћете се заљубити на први поглед.

СЛАТКИ ОРАШЧИЋИ: Рецепт који морате пробати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • ½ шоље (од 200 мл) шећера у праху
  • 1 јаје
  • 125 г путера
  • 10 мл киселог млека
  • 3 шоље брашна
  • Прстохват соли
  • 1 ванилин шећер

Фил:

  • 1 шоља млека
  • 2 кашике шећера
  • 1 кашика брашна
  • 125 г путера
  • 1 ванилин шећер
  • 2 кашике какаоа

Припрема:

Умутите јаје са шећером у праху, додајте омекшали путер, кисело млеко, прстохват соли и ванилин шећер. Измешајте па додаје брашно и замесите меко тесто. Правите лоптице величине лешника. Ставите у калуп за орашчиће. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени 20-30 минута. Треба да добију светлобраон боју.

Фил: Угрејте половину млека и кристал шећера. Додајте преосталу количину млека и брашна. Мешајте полако док се не згусне. Одвојено умутите омекшали путер и шећер у праху. Додајте ванилин шећер, какао, затим додајте мало по мало охлађеног фила уз непрестано мешање.

Пуните хладне орашчиће филом и спајајте по два да добијете цео орах. Оставите да одстоје преко ноћи како би омекшали.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ: Напашће дуж целе линије фронта од 1.000 км, ево колико ће акција трајати

РУСИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ: Напашће дуж целе линије фронта од 1.000 км, ево колико ће акција трајати

РУСКЕ трупе припремају се за нову офанзиву у наредним недељама како би појачале притисак на Украјину и ојачале позицију Кремља у евентуалним преговорима о прекиду ватре. Према тврдњама агенције АП, аналитичари сматрају да би нова офанзива могла да траје од шест до девет месеци.

29. 03. 2025. у 18:11

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери убице циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)

Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.

29. 03. 2025. у 19:25

Коментари (0)

ЈА САМ ПРАВОСЛАВНИ СРБИН Овако говори амбасадор кога нам шаље Доналд Трамп