СЛАТКИ ОРАШЧИЋИ: Рецепт који морате пробати
Старински колачи у које ћете се заљубити на први поглед.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- ½ шоље (од 200 мл) шећера у праху
- 1 јаје
- 125 г путера
- 10 мл киселог млека
- 3 шоље брашна
- Прстохват соли
- 1 ванилин шећер
Фил:
- 1 шоља млека
- 2 кашике шећера
- 1 кашика брашна
- 125 г путера
- 1 ванилин шећер
- 2 кашике какаоа
Припрема:
Умутите јаје са шећером у праху, додајте омекшали путер, кисело млеко, прстохват соли и ванилин шећер. Измешајте па додаје брашно и замесите меко тесто. Правите лоптице величине лешника. Ставите у калуп за орашчиће. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени 20-30 минута. Треба да добију светлобраон боју.
Фил: Угрејте половину млека и кристал шећера. Додајте преосталу количину млека и брашна. Мешајте полако док се не згусне. Одвојено умутите омекшали путер и шећер у праху. Додајте ванилин шећер, какао, затим додајте мало по мало охлађеног фила уз непрестано мешање.
Пуните хладне орашчиће филом и спајајте по два да добијете цео орах. Оставите да одстоје преко ноћи како би омекшали.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА БОСАНСКИ ЛОКУМ: Традиционална посластица која осваја срца (ВИДЕО)
22. 03. 2025. у 15:00

БЕЛЕ ШТАНГЛЕ: Савршен спој кекса и ораха, класика која не излази из моде
12. 03. 2025. у 15:00

ЈУГОСЛОВЕНСКИ КОЛАЧ: Најукуснија старинска посластица, која је била незаобилазана на трпези (ВИДЕО)
26. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ЛЕЊИНГРАДСКИ КОЛАЧ: Старински десерт који обара с ногу
23. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)