ПОСНИ КОЛАЧ СА МАКОМ: Толико је укусан, да се топи у устима

Новости онлине

29. 03. 2025. у 13:00

Посни колач са маком се брзо и лако прави, готов је за мање од сат времена.

ПОСНИ КОЛАЧ СА МАКОМ: Толико је укусан, да се топи у устима

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 100 г мака
  • 200 г брашна
  • 1 прашак за пециво
  • 200 г шећера
  • 200 мл сојиног јогурта
  • 100 мл уља
  • 3 капи рума
  • 2 кашичице ванилиног екстракта
  • 1 кашика јабуковог сирћета

Припрема:

Како бисте направили колач, прво загрејте рерну на 180 Ц. Помешајте млевени мак са свим осталим састојцима - брашном, прашком за пециво, шећером, сојиним јогуртом, уљем, румом, ванилиним екстрактом и јабуковим сирћетом и мешајте док не добијете глатко тесто (пазите да нема грудвица). Подмажите калуп од 20 цм и обложите га папиром за печење и сипајте тесто у плех. Пеците колач 35 минута. Оставите да се охлади и поспите шећером у праху. Уживајте!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.

29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21

Коментари (0)

ЗБОГ СРБА СЕ МЕЊА НБА ОЛ-СТАР?! Историјска промена на помолу, али ће ово сада гледати цео свет!