МАЛА, СЛАТКА ПРЕВРНУТА ТОРТА И ТО СА ЈАБУКАМА: Одличан и сочан десерт који ће вас одушевити
По жељи преко торте ставите шлаг и украсите је по жељи.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 350 г шећера
- 1,5 кг ситних јабука
- 50 г сецканих ораха
- 50 г сувог грожђа
- 5 јаја
- 120 г брашна
- пола прашка за пециво
Припрема:
1. У дубљу посуду поређати јабуке, преко њих додати орахе, суво грожђе и 200 г шећера па пећи у рерни на 250 степени док се шећер не отопи.
2. За то време умутити чврст снег од беланаца, додати жуманца и мутити још мало а затим додати брашно и прашак за пециво.
3. Смесу прелити преко печених јабука и вратити у рерну да се запече.
4. Кад буде готово, колач одмах преврнути на тацну, на којој ће стајати тако да тесто буде доле, а јабуке са горње стране.
5. Умутити шлаг, украсити торту и посути је орасима.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛОАРА ТОРТА: Посластица јединственог рецепта, фантастичног укуса
13. 03. 2025. у 15:00

ТОРТА СА БАНАНАМА И ЧОКОЛАДОМ: Неодољиво кремаста посластица коју сви воле
08. 03. 2025. у 15:00Јована Васић

ТОРТА ЈУЖНИ ВЕТАР: Неодољиво кремаста са корама које се топе у устима (ВИДЕО)
01. 03. 2025. у 15:00Joвана Васић

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (0)