ПОСНИ МУС КОЛАЧ: Посне посластице и те како могу да буду неодољиво укусне, а ова је прави доказ

Новости онлине

01. 04. 2025. у 16:00

Кремаста фантазија спремна очас посла.

ПОСНИ МУС КОЛАЧ: Посне посластице и те како могу да буду неодољиво укусне, а ова је прави доказ

Foto: Shutterstock

Састојци:

За подлогу:

  • Урме без коштица 300 г
  • Млевени орашасти плодови 200 г
  • Какао 2 кашике
  • Кокосово уље 4 кашике

За крем:

  • Индијски ораси натопљених у води најмање 4 сата 200 г
  • Кокосово млеко густе конзистенције 200 г
  • Агавин сируп 100 г
  • Екстракт ваниле 1 кашика
  • Кокосово уље 4 кашике

За чоколадни мус:

  • Тамна чоколада 150 г
  • Кокосово млеко густе конзистенције 200 г
  • Агавин сируп или други заслађивач 3 кашике
  • Со прстохват

Припрема:

У блендеру или мултипрактику изблендајте урме док се не формира густа паста. Додајте млевене орашасте плодове, какао прах и кокосово уље, па блендајте док се све лепо не сједини. Смесу за подлогу равномерно распоредите по дну калупа за торте и притисните да се добро учврсти. Ставите у фрижидер да се хлади док припремате крем.

Оцедите натопљене индијске орахе и ставите их у блендер. Додајте кокосово млеко, агавин сируп, екстракт ваниле и кокосово уље. Блендајте док смеса не постане потпуно глатка и кремаста. Равномерно распоредите крем преко подлоге и вратите у фрижидер да се стегне. Отопите тамну чоколаду на пари или у микроталасној, повремено мешајући. У отопљену чоколаду додајте кокосово млеко, агавин сируп и прстохват соли, па добро промешајте док се све не сједини. Нека се мало прохлади, па прелијте преко охлађеног крем слоја.

Мус колач вратите у фрижидер и оставите најмање 4 сата или преко ноћи да се потпуно стегне. Пре служења, извадите колач из калупа и исеците на парчад.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира