ПОСНИ МУС КОЛАЧ: Посне посластице и те како могу да буду неодољиво укусне, а ова је прави доказ
Кремаста фантазија спремна очас посла.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За подлогу:
- Урме без коштица 300 г
- Млевени орашасти плодови 200 г
- Какао 2 кашике
- Кокосово уље 4 кашике
За крем:
- Индијски ораси натопљених у води најмање 4 сата 200 г
- Кокосово млеко густе конзистенције 200 г
- Агавин сируп 100 г
- Екстракт ваниле 1 кашика
- Кокосово уље 4 кашике
За чоколадни мус:
- Тамна чоколада 150 г
- Кокосово млеко густе конзистенције 200 г
- Агавин сируп или други заслађивач 3 кашике
- Со прстохват
Припрема:
У блендеру или мултипрактику изблендајте урме док се не формира густа паста. Додајте млевене орашасте плодове, какао прах и кокосово уље, па блендајте док се све лепо не сједини. Смесу за подлогу равномерно распоредите по дну калупа за торте и притисните да се добро учврсти. Ставите у фрижидер да се хлади док припремате крем.
Оцедите натопљене индијске орахе и ставите их у блендер. Додајте кокосово млеко, агавин сируп, екстракт ваниле и кокосово уље. Блендајте док смеса не постане потпуно глатка и кремаста. Равномерно распоредите крем преко подлоге и вратите у фрижидер да се стегне. Отопите тамну чоколаду на пари или у микроталасној, повремено мешајући. У отопљену чоколаду додајте кокосово млеко, агавин сируп и прстохват соли, па добро промешајте док се све не сједини. Нека се мало прохлади, па прелијте преко охлађеног крем слоја.
Мус колач вратите у фрижидер и оставите најмање 4 сата или преко ноћи да се потпуно стегне. Пре служења, извадите колач из калупа и исеците на парчад.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КАСАТО КУГЛИЦЕ: Одушевиће вас укусом, а брзо и лако се спремају
25. 03. 2025. у 16:00

РАЈСКИ КОЛАЧ: Идеалан за љубитеље чоколаде, а укус је више него рајски
23. 03. 2025. у 14:30

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)