ПОСНИ МУС КОЛАЧ: Посне посластице и те како могу да буду неодољиво укусне, а ова је прави доказ
Кремаста фантазија спремна очас посла.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За подлогу:
- Урме без коштица 300 г
- Млевени орашасти плодови 200 г
- Какао 2 кашике
- Кокосово уље 4 кашике
За крем:
- Индијски ораси натопљених у води најмање 4 сата 200 г
- Кокосово млеко густе конзистенције 200 г
- Агавин сируп 100 г
- Екстракт ваниле 1 кашика
- Кокосово уље 4 кашике
За чоколадни мус:
- Тамна чоколада 150 г
- Кокосово млеко густе конзистенције 200 г
- Агавин сируп или други заслађивач 3 кашике
- Со прстохват
Припрема:
У блендеру или мултипрактику изблендајте урме док се не формира густа паста. Додајте млевене орашасте плодове, какао прах и кокосово уље, па блендајте док се све лепо не сједини. Смесу за подлогу равномерно распоредите по дну калупа за торте и притисните да се добро учврсти. Ставите у фрижидер да се хлади док припремате крем.
Оцедите натопљене индијске орахе и ставите их у блендер. Додајте кокосово млеко, агавин сируп, екстракт ваниле и кокосово уље. Блендајте док смеса не постане потпуно глатка и кремаста. Равномерно распоредите крем преко подлоге и вратите у фрижидер да се стегне. Отопите тамну чоколаду на пари или у микроталасној, повремено мешајући. У отопљену чоколаду додајте кокосово млеко, агавин сируп и прстохват соли, па добро промешајте док се све не сједини. Нека се мало прохлади, па прелијте преко охлађеног крем слоја.
Мус колач вратите у фрижидер и оставите најмање 4 сата или преко ноћи да се потпуно стегне. Пре служења, извадите колач из калупа и исеците на парчад.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КАСАТО КУГЛИЦЕ: Одушевиће вас укусом, а брзо и лако се спремају
25. 03. 2025. у 16:00

РАЈСКИ КОЛАЧ: Идеалан за љубитеље чоколаде, а укус је више него рајски
23. 03. 2025. у 14:30

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)