БЕЛА ТОРТА: Савршено кремаста и издашна посластица
Ако сте љубитељ кремастих и брзих, а преукусних посластица, ову торту ћете обожавати.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 мл млека
- 1 кесица пудинга од ваниле
- 3 кашике шећера
- 300 г кекса с пуњењем од желеа и преливом од чоколаде
- 300 г тврдог кекса с маслацем
За глазуру:
- 100 г беле чоколаде
- 50 г маслаца
- 3 кашике воде
- 3 кашике шећера
Припрема:
У калуп за торте сложите један ред тврдог кекса с маслацем тако да прекријете дно. Преко кекса прелијте врући пудинг од ваниле који сте скували како бисте омекшали подлогу од кекса. Ако желите да торта буде кремастија, можете да ставите дуплу меру пудинга. Затим преко пудинга сложите ред јафа кекса – чоколадни део нека буде окренут према доле тако да прекријете целу површину пудинга. За то време, на пари растопите чоколаду, шећер и воду док не добијете густу смесу у коју ћете додати маслац. Топлу смесу прелијте преко торте и ставите у фрижидер да се охлади.
(trpeza)
Препоручујемо

ТОРТА СА ГРИЗОМ, ПУДИНГОМ И ПИШКОТАМА: Кремаста, јефтина, не пече се
01. 04. 2025. у 13:00

РЕЦЕПТ ЗА ВАСИНУ ТОРТУ: Нема лепше, ни укусније торте - ненадмашна је (ВИДЕО)
24. 03. 2025. у 11:30

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)