МАЛО ДРУГАЧИЈЕ БАЈАДЕРЕ: Са кексом и две врсте чоколаде,а сваки залогај доноси богат и кремаст укус

Новости онлине

06. 04. 2025. у 14:30

Ако волите богат укус чоколаде и једноставне десерте без печења, ове лажне бајадере ће вас одушевити. Савршена комбинација кекса, банана и две врсте чоколаде чини их брзом и укусном посластицом за сваку прилику.

МАЛО ДРУГАЧИЈЕ БАЈАДЕРЕ: Са кексом и две врсте чоколаде,а сваки залогај доноси богат и кремаст укус

фото: Printscreen/Youtube/ Easy & Tasty with Elena

Састојци:

  • 400 г млевеног кекса
  • 3 банане
  • 400 г тамне чоколаде
  • 30 г беле чоколаде
  • Калуп за печење (20x20 цм)

Припрема:

Ако волите богат укус чоколаде и једноставне десерте без печења, ове лажне бајадере ће вас одушевити. Савршена комбинација кекса, банана и две врсте чоколаде чини их брзом и укусном посластицом за сваку прилику.

Банане изгњечите виљушком и помешајте их са млевеним кексом док не добијете уједначену смесу. Калуп обложите папиром за печење и утисните смесу од кекса и банана у равномеран слој. Ставите у фрижидер док припремате чоколадни прелив.

Тамну чоколаду отопите на пари или у микроталасној, па једну половину прелијте преко подлоге. Оставите у фрижидеру 10 минута да се благо стегне. Извадите из фриждера па на дрвеној дасци окрените колач наопако да подлога буде горе па је прелијте остатком чоколадног прелива. Белу чоколаду отопите и помоћу кашике или кесе са ситним отвором направите шаре преко тамне чоколаде. Оставите колач у фрижидеру најмање 30 минута, затим га исеците на коцке и послужите.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

КАЖИ ЖИКИ: Јапански хороскоп је прорекао Трампов успех