ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ: Колач са кремом од лимуна

Новости онлине

07. 04. 2025. у 16:00

Ваздушасти и хрскави колач са кремом од лимуна је лагани десерт који ћете радо правити.

ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ: Колач са кремом од лимуна

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 листа лиснатог теста, одмрзнута
  • шећер у праху, за посипање

За крем од лимуна:

  • 500 мл пуномасног млека
  • 100 г шећера
  • 3 жуманца
  • 40 г кукурузног скроба
  • 1 кашичица ванилиног екстракта
  • 60 мл ликера од лимуна (лимончело)
  • 1 кашика рендане лимунове коре

За слој од шлага:

  • 250 мл слатке павлаке
  • 2 кашике шећера у праху
  • 1 кашичица екстракта лимуна

Припрема:

Како бисте направили овај колач, прво испеците лиснато тесто. Загрејте рерну на 200°Ц. Избоцкајте листове пецива виљушком и пеците док не порумене, отприлике 15-18 минута. Оставите да се потпуно охладе. Након тога припремите крем од лимуна.

Загрејте млеко са лимуновом корицом док лагано не проври. У посебној посуди умутите жуманца, шећер и кукурузни скроб. Постепено додајте врело млеко у мешавину јаја, непрестано мешајући. Вратите смесу у шерпу и кувајте на средњој ватри док се не згусне. Умешајте ванилин екстракт и лимончело. Оставите да се охлади.

Затим направите слој од шлага. Умутите слатку павлаку са шећером у праху и екстрактом лимуна док се не формира чврста пена. Поставите један лист лиснатог теста на послужавник. Намажите обилан слој креме од лимончела, а затим слој шлага.

Поновите са другим листом пецива и прелијте шлагом. Обилно поспите шећером у праху и украсите шлагом, лимуновом корицом или свежим бобицама. Оставите у фрижидеру најмање 2 сата пре сервирања.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

РУСИЈА ШОКИРАЛА ПЛАНЕТУ! Светски моћници не могу да верују шта су Руси управо урадили