ШВАРЦВАЛД ТОРТА: Савршена комбинација чоколаде, вишања и шлага

Новости онлине

06. 04. 2025. у 15:00

Шварцвалд торта је једна од омиљених посластица у Србији без које не могу да прођу свећани догађаји, као ни весеља. Њен посебан укус обара са ногу и највеће сладокусце, готово да не постоји особа која је не воли, а вишње јој дају невероватан укус.

ШВАРЦВАЛД ТОРТА: Савршена комбинација чоколаде, вишања и шлага

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 470 г брашна
  • 470 г шећера
  • 180 г незаслађеног какао праха
  • 1 1/2 кашичица прашка за пециво
  • 1 1/2 кашичица соде бикарбоне
  • 1 кашичица соли
  • 2 велика јајета
  • 240 мл пуномасног млека
  • 120 мл уља
  • 2 кашичице ванилиног екстракта
  • 240 мл кључале воде
  • 680 г вишања из компота, оцеђених
  • 470 мл слатке павлаке
  • 60 г шећера у праху
  • чоколадне струготине за декорацију

Припрема:

Како бисте направили ову торту, загрејте рерну на 175°Ц и намажите два округла калупа за торте, и побрашните их. У великој посуди за мешање помешајте брашно, шећер, какао прах, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Додајте јаја, пуномасно млеко, уље и ванилин екстракт. Све умутите на средњој брзини миксером око 2 минута, а затим пажљиво умешајте кључалу воду. Ово ће створити прелепо глатко тесто.

Сипајте тесто равномерно у припремљене калупе за торте и пеците 30-35 минута. Оставите их да се охладе 10 минута пре него што их пребаците на решетку. Када се патишпањи потпуно охладе, пресеците сваки на пола хоризонтално и добићете 4 слоја. У посебној чинији умутите слатку павлаку са шећером у праху док не добијете чврсту пену.

Ставите један слој патишпања на тањир за сервирање, покапајте соком од вишања, премажите га обилатим слојем шлага и поспите вишњама. Поновите са свим слојевима и завршите патишпањем и шлагом. Поспите чоколадним струготинама и охладите пре сервирања.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

АЛЕН ИСЛАМОВИЋ ОТКРИО ИСТИНУ О СВОМ ПОРЕКЛУ: Напокон је признао и зашто је био приморан да промени име