ШВАРЦВАЛД ТОРТА: Савршена комбинација чоколаде, вишања и шлага
Шварцвалд торта је једна од омиљених посластица у Србији без које не могу да прођу свећани догађаји, као ни весеља. Њен посебан укус обара са ногу и највеће сладокусце, готово да не постоји особа која је не воли, а вишње јој дају невероватан укус.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 470 г брашна
- 470 г шећера
- 180 г незаслађеног какао праха
- 1 1/2 кашичица прашка за пециво
- 1 1/2 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица соли
- 2 велика јајета
- 240 мл пуномасног млека
- 120 мл уља
- 2 кашичице ванилиног екстракта
- 240 мл кључале воде
- 680 г вишања из компота, оцеђених
- 470 мл слатке павлаке
- 60 г шећера у праху
- чоколадне струготине за декорацију
Припрема:
Како бисте направили ову торту, загрејте рерну на 175°Ц и намажите два округла калупа за торте, и побрашните их. У великој посуди за мешање помешајте брашно, шећер, какао прах, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Додајте јаја, пуномасно млеко, уље и ванилин екстракт. Све умутите на средњој брзини миксером око 2 минута, а затим пажљиво умешајте кључалу воду. Ово ће створити прелепо глатко тесто.
Сипајте тесто равномерно у припремљене калупе за торте и пеците 30-35 минута. Оставите их да се охладе 10 минута пре него што их пребаците на решетку. Када се патишпањи потпуно охладе, пресеците сваки на пола хоризонтално и добићете 4 слоја. У посебној чинији умутите слатку павлаку са шећером у праху док не добијете чврсту пену.
Ставите један слој патишпања на тањир за сервирање, покапајте соком од вишања, премажите га обилатим слојем шлага и поспите вишњама. Поновите са свим слојевима и завршите патишпањем и шлагом. Поспите чоколадним струготинама и охладите пре сервирања.
(stvarukusa)
Препоручујемо

БАРОН ТОРТА: Предивна чоколадна посластица, којој посебну ноту даје фил од малина
03. 04. 2025. у 13:00

ТОРТА СА ГРИЗОМ, ПУДИНГОМ И ПИШКОТАМА: Кремаста, јефтина, не пече се
01. 04. 2025. у 13:00

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!
ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.
20. 07. 2025. у 15:05

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)