ПРАВА РАПСОДИЈА УКУСА: Необичан ролат правићете редовно
Сви укућани ће га обожавати.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За кору:
- 4 јајета
- 100 г шећера
- 100 г пшеничног брашна
- 30 г густина
- 1/2 кесице прашка за пециво
- 3 капи жуте боје за колаче
За фил:
- 250 г свежег сира
- рендана кора 1 лимуна
- 2 кашике сока од лимуна
- 120 мл слатке павлаке
- 3 кашике шећера
Припрема:
Од беланаца умутите чврст шам са шећером. Постепено додајте жуманца и боју. Брашно помешајте с прашком за пециво и густином, па додајте и то. Обложите папиром за печење плех, у који ћете сипати смесу за кору и пећи 20 минута на 180 степени. Док је тесто млако, увијте га заједно с папиром за печење у ролат влажном крпом. Миксером умутите сир са шећером, додајте нарендану кору и сок од лимуна. У посебној чинији умутите слатку павлаку, сједините с филом, па намажите кору ролата, поново је уролајте и оставите да се стегне.
(trpeza)
Препоручујемо

ЧОКОЛАДНИ РОЛАТ СА ВИШЊАМА: Слатка симфонија укуса која освојити сва ваша чула
02. 04. 2025. у 11:30

РЕЦЕПТ ЗА РАФАЕЛО РОЛАТ: Неодољива посластица буди сва чула, као створена за славску трпезу
19. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)