ПРАВА РАПСОДИЈА УКУСА: Необичан ролат правићете редовно
Сви укућани ће га обожавати.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За кору:
- 4 јајета
- 100 г шећера
- 100 г пшеничног брашна
- 30 г густина
- 1/2 кесице прашка за пециво
- 3 капи жуте боје за колаче
За фил:
- 250 г свежег сира
- рендана кора 1 лимуна
- 2 кашике сока од лимуна
- 120 мл слатке павлаке
- 3 кашике шећера
Припрема:
Од беланаца умутите чврст шам са шећером. Постепено додајте жуманца и боју. Брашно помешајте с прашком за пециво и густином, па додајте и то. Обложите папиром за печење плех, у који ћете сипати смесу за кору и пећи 20 минута на 180 степени. Док је тесто млако, увијте га заједно с папиром за печење у ролат влажном крпом. Миксером умутите сир са шећером, додајте нарендану кору и сок од лимуна. У посебној чинији умутите слатку павлаку, сједините с филом, па намажите кору ролата, поново је уролајте и оставите да се стегне.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОКОЛАДНИ РОЛАТ СА ВИШЊАМА: Слатка симфонија укуса која освојити сва ваша чула
02. 04. 2025. у 11:30

РЕЦЕПТ ЗА РАФАЕЛО РОЛАТ: Неодољива посластица буди сва чула, као створена за славску трпезу
19. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.
11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

Мирзу Делибашића жена оставила због алкохола, сина му родила Српкиња (ФОТО)
МИРЗА Делибашић, легендарни кошаркаш из Сарајева, био је много више од спортисте – био је симбол страсти, харизме и људскости.
12. 04. 2025. у 11:25
Коментари (0)