БЕЗ ПЕЧЕЊА, А УКУСНЕ: Чоко куглице

Новости онлине

19. 04. 2025. у 11:30

Мале, слатке, чоколадне. Прсте да полижете!

БЕЗ ПЕЧЕЊА, А УКУСНЕ: Чоко куглице

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 12 кашика млевеног кекса

- 3 кашике прах шећера

- 3 кашике какаоа или чоколаде у праху

- 3 кашике хладног млека

- 80-90 г маргарина

По жељи:

- 2 кашике млевених ораха, бадема, лешника, декоративне мрвице за украшавање

За глазуру:

- 150 г црне чоколаде

- 3 кашике уља

Припрема:

Помешајте кекс, прах шећер и какао (или чоколаду у праху) тако да се све сједини. Затим додајте маргарин нарезан на танке плошке и млеко. Смесу помешајте и наставите да месите рукама док не почне да се повезује. Додајте орахе, бадеме или лешнике, по жељи. Затим одвајајте по мало смесе и пробајте да формирате куглицу. Ако се „распада“ додајте још једну кашику млека или маргарина. Обликујте рукама куглице и слажите их у чинију. Оставите их пола сата у фрижидеру, да се мало стегну. Направите глазуру тако што ћете црну чоколаду и уље ставити да се отопе на пари, повремено мешајући. Кашичицом спуштајте куглице у глазуру и ставите их на тацну да се глазура стегне.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!