РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛАКШУ ЧОКОЛАДНУ ТОРТУ: Прави се од само 3 састојка, а укус је нестварно добар
Прави се зачас, а издашна је и јефтина.
Фото Shutterstock
Састојци:
- 4 јаја
- 200 г чоколаде (млечна или црна, по укусу)
- 200 г крем сира (нпр. масцарпоне или крем сир за колаче)
Припрема:
Отопити чоколаду на пари или у микроталасној пећници (у интервалима од 30 секунди, уз мешање). Оставити да се мало прохлади.
Одвојити беланца од жуманаца. Беланца умутити у чврст снег.
У отопљену чоколаду додати жуманца и крем сир, па све добро сјединити. На крају, лагано умешати умућена беланца, мешајући варјачом или спатулом да смеса остане ваздушаста.
Смесу сипати у калуп прекривен папиром за печење (пречник 18–20 цм). Пећи у претходно загрејаној рерни на 170°Ц око 30-35 минута. Торту охладити пре сечења, а по жељи је посути шећером у праху или премазати отопљеном чоколадом.
(still)
Препоручујемо
ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Трослојна рапсодија савршеног укуса (ВИДЕО)
20. 04. 2025. у 16:00
АМБАСАДОР ТОРТА: Прави избор за Ускрс, пуна ораха и чоколаде (ВИДЕО)
18. 04. 2025. у 10:00
ПОСНА КИНДЕР ТОРТА: Неодољив укус коме нећете моћи да одолите
13. 04. 2025. у 10:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ЈЕДНА ГРЕШКА ИХ КОШТАЛА ЖИВОТА: Откривен узрок несреће у којој су страдали Ана Радовић и њен пријатељ (ФОТО)
АУТОМОБИЛ са телима Ане Радовић (20) и Александара Масалушић (37) пронађен је јуче на магистралном путу Пожега-Чачак, а прве информације из истраге указују да је узрок тешке несреће пребрза вожња, односно неприлагођена брзина условима на путу.
27. 11. 2025. у 18:47
ОЛИВЕРА СМЕЊЕНА: Нови уредник на РТС - муж познате певачице, дуго је на јавном сервису
НА ТОЈ позицији у РТС-у је годинама уназад била Оливера Ковачевић.
26. 11. 2025. у 12:55
Коментари (0)