РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛАКШУ ЧОКОЛАДНУ ТОРТУ: Прави се од само 3 састојка, а укус је нестварно добар
Прави се зачас, а издашна је и јефтина.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 4 јаја
- 200 г чоколаде (млечна или црна, по укусу)
- 200 г крем сира (нпр. масцарпоне или крем сир за колаче)
Припрема:
Отопити чоколаду на пари или у микроталасној пећници (у интервалима од 30 секунди, уз мешање). Оставити да се мало прохлади.
Одвојити беланца од жуманаца. Беланца умутити у чврст снег.
У отопљену чоколаду додати жуманца и крем сир, па све добро сјединити. На крају, лагано умешати умућена беланца, мешајући варјачом или спатулом да смеса остане ваздушаста.
Смесу сипати у калуп прекривен папиром за печење (пречник 18–20 цм). Пећи у претходно загрејаној рерни на 170°Ц око 30-35 минута. Торту охладити пре сечења, а по жељи је посути шећером у праху или премазати отопљеном чоколадом.
(still)
Препоручујемо

ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Трослојна рапсодија савршеног укуса (ВИДЕО)
20. 04. 2025. у 16:00

АМБАСАДОР ТОРТА: Прави избор за Ускрс, пуна ораха и чоколаде (ВИДЕО)
18. 04. 2025. у 10:00

ПОСНА КИНДЕР ТОРТА: Неодољив укус коме нећете моћи да одолите
13. 04. 2025. у 10:00

"ТО ЛИЦЕ, ТЕ УСНЕ..." Трамп поново изазвао пажњу коментаром о својој портпаролки Каролин Левит (28)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп поново је доспео у жижу јавности због необичног коментара о изгледу портпаролке Беле куће Каролин Левит.
14. 10. 2025. у 14:48

"ПЉЕСКАЛА РУКАМА И СЛАВИЛА УБИСТВО" Лавров: Сви се сећамо како је смрт Гадафија одушевила Хилари Клинтон
РУСКИ министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је да памти како је бивша америчка државна секретарка Хилари Клинтон пљескала рукама и славила убиство либијског лидера Моамера Гадафија 2011. године и алудирао да бивши сиријски председник Башар ел Асад тренутно живи у Москви, јер су њему и његовој породици прећени сличним физичким уништењем у Сирији.
14. 10. 2025. у 13:06

ТУНЕЛ ОД РУСИЈЕ ДО АМЕРИКЕ: Испод мора, дугачак 112 КМ - идеја стара, нови ПРЕДЛОГ - већ га зову "Путин-Трамп" (ВИДЕО)
МОЖДА звучи невероватно, али једна давнашња, помало необична идеја поново је оживела.
18. 10. 2025. у 12:51
Коментари (0)