НАПОЛЕОН ТОРТА: Руска посластица коју називају и торта од хиљаду слојева

Новости онлине

27. 04. 2025. у 11:30

Љубитељи доброг залогаја знају да је за припрему одређених посластица потребно више времена, труда и новца, али се та труд увек и те како исплати. Ова Наполеон торта је баш једна од тих.

НАПОЛЕОН ТОРТА: Руска посластица коју  називају и торта од хиљаду слојева

Фото: Shutterstock

Састојци:

За коре:

  • 550 г брашна
  • 300 г путера или маргарина
  • 1 јаје
  • пола кашичице соли
  • 1 кашика сирћета 
  • 180 мл ледене воде

За крем:

  • 400 г млека
  • 1 јаје
  • 40 г скроба
  • 200 г шећера
  • 100 г путера
  • 200 г кајмака

Припрема:

Смрзнути путер умочите у брашно, нарендајте на крупно ренде и рендајте док се не формирају мрвице. Све остало посебно измешати и сипати у изрендан маргарин. Брзо замесите тесто и ставите га у фрижидер на 1 сат.
Затим поделите тесто на 12 делова, пречника око 22 цм. Сваку кору танко разваљајте и пеците на 200° док не порумени.

Ставити млеко да прокува. Посебно помешајте шећер, скроб и јаје. У њих у танком млазу сипајте врело млеко, мешајући мутилицом. Вратите ову мешавину на ватру и кувајте док се не згусне. У врелу мешавину додајте путер и мешајте док не постане глатко. Пустите да се потпуно охлади. У охлађену крему додати шлаг. Измешати.

Филовати кора, фил, кора,фил све док се не потрши све. Одозго украсите по жељи.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЈОВИЋ ХЕРОЈ МИЛАНА: Српски нападач је донео превагу против Интера, може ли исто учинити и на Пјерлуиђи Пенцу?