ПУЊЕНЕ КРОФНЕ: Ваздушасте и богате најкремастијим ванил кремом, посластица којој нико не може да одоли
Најмекше крофне пуњене ванил кремом које сте икада пробали.

Foto: Shutterstock
Састојци:
за тесто:
- Брашно 500 г
- Суви квасац 1 кесица
- Млеко 250 мл
- Жуманца 2
- Јаје 1 цело
- Шећер 60 г
- Ванил шећер 1 кесица
- Омекшали путер 50 г
- Со прстохват
- Корица лимуна 1
- Уље за пржење по потреби
За пуњење (ванилин крем):
- Млеко 500 мл
- Жуманца 2
- Густин 2 кашике
- Шећер 100 г
- Ванилин шећер 1 кесица
- Путер 30 г
Припрема:
У млако млеко додајте квасац и кашичицу шећера, оставите да запени 10 минута. Умутите јаја, жуманца, шећер, ванилу, корицу лимуна и со. Додајте надошли квасац и постепено додајте брашно, па умесите меко, глатко тесто. На крају додајте путер и месите док се потпуно не упије (око 10 минута). Покријте и оставите да нарасте један сат, док не удвостручи волумен. Развуците тесто на дебљину 1–1.5 цм, па модлом (чашом) вадите крофне. Покријте и оставите да нарасту још 20–30 минута. Пржите у дубоком уљу (уље не сме бити превруће – тестирајте чачкалицом или комадићем теста). Пржите са обе стране до златно-смеђе боје. Вадите на убрус.
Умутите жуманца, шећер и густин са мало млека. Остатак млека загрејати са ванилин шећером. Сипати смесу у врело млеко и кувати док се не згусне. Додати путер и мешати док се не истопи. Охладити. Охлађене крофне напуните кремом помоћу шприца или посластичарског џака. Посути шећером у праху по врху.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОРТА ОД ЈАГОДА: Издашна и преукусна, сви ће вам тражити рецепт
08. 04. 2025. у 07:00

РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕНЕ МИНИ КРОФНЕ: Брзо се спремају, а још брже поједу
07. 04. 2025. у 11:30

ШВАРЦВАЛД ТОРТА: Савршена комбинација чоколаде, вишања и шлага
06. 04. 2025. у 15:00

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТРАМП ЗАСПАО И ЗАХРКАО НА САХРАНИ ПАПЕ? У њега је ушао дух "Успаваног Џоа" или то баш и није тако?
"УСПАВАНИ Доналд" на делу или баш и не?
27. 04. 2025. у 14:11
Коментари (0)