МИЛОШ У БАКУУ "СКУВАО" МЕДАЉУ: Наставник средње школе из Инђије заблистао на кулинарском такмичењу у Азербејџану

Љиљана Прерадовић

17. 06. 2025. у 17:50

КАДА неко из срца и душе ради оно што воли, успех не може да изостане. Зато и не чуди што се Милош Новаков (23),наставник Средње школе "Др Ђорђе Натошевић" у Инђији, са својом екипом: колегом из Смедерева Жарком Јовановићем и студентом Матеом Таубнер, са међународног кулинарског такмичења "Голд Схан 2025", у Азербејџану, вратио као вицешампион. Са сребрним одличјем на грудима.

МИЛОШ  У БАКУУ  СКУВАО  МЕДАЉУ: Наставник средње школе из Инђије заблистао на кулинарском такмичењу у Азербејџану

ФОТО:Приватна архива

Српски национални тим, једини који је представљао нашу земљу, најпре је заблистао у финалу, пласирајући се на прво место. Тај успех их је одвео у суперфинале у ком су постали вицешампиони, заузевши друго место.

Радостан због великог успеха и не кријући задовољство што су својим одабиром менија, али и укусом и изгледом јела, успели да изборе висок пласман и да на најлепши начин представе Србију. Милош вели да није било лако надметати се са око 350 такмичара, распоређених у 12 националних тимова, али да су се сви у екипи својски трудили да у што бољем светлу представе нашу земљу.

*До 10.000, без депозита!
Бонус који испуњава 3 жеље - заврти точак среће, узми до 300% бонуса и играј до 5 дана бесплатно!*

Из разговора с њим одмах постаје јасно да и он и његов тим доживљавају кулинарство као врсту уметности. Зато смо га питали, шта су као врсни кулинари представили од јела, са каквим ђаконијама и залогајима су изашли пред жири?

- За предјело смо одабрали карфиол, док се на менију за главно јело нашла пилетина пуњена младим луком, џемом од кајсија, на пиреу од батат кромпира и парадајза - одговара нам.

*До 10.000, без депозита!
Бонус који испуњава 3 жеље - заврти точак среће, узми до 300% бонуса и играј до 5 дана бесплатно!*

Велику креативност показали су и када је требало, после доброг јела да се заслади. Уследио је десерт, а они су се одлучили да то буде колач од шаргарепе.

- Определили смо се за обичне намирнице, оне које се могу наћи у свакој башти код нас. Заиста смо се максимално потрудили да све буде лепо на око, и да тако привуче пажњу, али, наравно, и да све буде укусно - казује нам Милош, још под утиском такмичења које је одржано крајем маја у Бакуу, главном граду Азербејџана. - Успели смо да се пласирамо у финале, а затим смо са још три национална тима "укрстили варјаче" у суперфиналу, и заузели друго место.

Млади кувар истиче да му је била част да представља нашу земљу на интернационалном кулинарском такмичењу, и да је висок пласман резултат труда који су уложили.

- Била ми је велика част да представљам Србију на овом међународном такмичењу у Азербејџану - вели Милош, додајући да је резултат тог труда медаља коју је донео кући. - Овај успех за мене има вишеструки значај, не само као лично признање за труд и посвећеност, већ и као прилика да својим ђацима покажем колико је важно веровати у себе, радити вредно и никада не одустајати.

Наш саговорник сматра да је школовање на Високој хотелијерској школи у Београду допринело његовом знању које данас примењује и даље развија, како у профресионалној кухињи, тако и у раду са младим талентима.

- Као члан Кулинарске федерације Србије и професор у образовању будућих кувара, верујем да овакви резултати инспиришу младе да теже изврсности и постављању високих циљева - каже Милош. - Са 23 године, колико имам, поносан сам на своја досадашња достигнућа, али верујем да је ово тек почетак.

А, љубав према кулинарству, Милош гаји још из детињства. Као дечак, у родној Војки је знатижељно у кихињи посматаро како мама Драгана и бака Мирјана, вешто припремају оброке за породицу, посебно за недељну трпезу. 

Још тада је размишљао да изабере куварски позив, и жеља му се испунила.

Чувени Карапанџа у жирију

НА овогодишњем такмичењу у Азербејџану, где је прошле године освојио две медаље, Милош је упознао и славног кувара Стеву Карапанџу, који је био у интернационалном жирију.

- Леп је осећај био уживо видети човека који је чувен у свом послу и дан--данас популаран - искрен је Милош. - Волео бих да своје ђаке видим на такмичењима и да пробам њихова јела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући

ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.

27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

Наследио кућу, испод намештаја нашао СКРИВЕНО БЛАГО које вреди милионе евра

Наследио кућу, испод намештаја нашао СКРИВЕНО БЛАГО које вреди милионе евра

ФРАНЦУЗ који је наследио кућу од преминулих рођака открио је невероватну ризницу златних новчића и полуга вредних неколико милиона евра. Благо је било јако добро сакривено испод намештаја и у купатилу.

31. 08. 2025. у 14:26

Коментари (0)

BITCOIN ПАДА НА 109.000$, АЛИ АНАЛИТИЧАР ЦИЉА 200.000$ У „УПТОБЕРУ“ – BITCOIN HYPER ДОСТИЖЕ 12 МИЛИОНА $ У ИЦО-У