НАЈМЛАЂИ КУВАЛИ ПАПРИКАШ: У Апатину одржана радионица за припрему рибљег специјалитета

Јелена Лемајић

29. 12. 2024. у 16:00

Удружење грађана „Апатински рибљи паприкаш“ одржало је едукативну радионицу за децу са циљем да науче како се припрема аутентични апатински рибљи паприкаш. 

НАЈМЛАЂИ КУВАЛИ ПАПРИКАШ: У Апатину одржана радионица за припрему рибљег специјалитета

Фото: Општина Апатин

Радионица је окупила 24 учесника, дечаке и девојчице, који су имали прилику да, заједно са родитељима, учествују у очувању гастрономског наслеђа Апатина.

-Основна замисао је да се најмлађима пренесу знања и вештине припреме апатинског рибљег паприкаша, који представља гастрономско благо овог краја. Поред радионице за паприкаш, организована је и припрема домаћих резанаца, коју је водио пријатељ удружења Бојан Зекушић, а деца су уживала у мешењу и припреми теста - каже Владимир Ловрић, председник удружења.

Председница општине Дубравка Кораћ истакла је значај оваквих иницијатива јер су од изузетне важности јер доприносе очувању наше културе и традиције.

-Преношењем знања на млађе генерације не само да чувамо идентитет наше заједнице већ стварамо и чвршће везе између породице, локалне заједнице и нашег јединственог гастрономског наслеђа. Општина Апатин ће наставити да подржава активности које промовишу наш крај и чувају нашу баштину- поручила је Кораћева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ГОДИНЕ СУ САМО БРОЈ: Душан Тадић бољи чак и од Месија