ЗА конструкцију машине, јединствене на свету, која производи коре за питу и гибаницу "брже, боље, квалитетније" и много, много исплативије него била која друга на планети, Новосађанин Зоран Копања (59), машински инжењер, награђен је златним одличјима Савеза проналазача Србије и Светске организације за интелектуалну својину.
ja sam zanatlija ,proizvodnja kora od 1984.god. .ta masina postoji i pre 2006.godine.nista novo on je mozda uradio prpravke i prijavio patent a kvalitet kora nikakav.tzv masinske kore .zilave i nikad ne mogu da budu kao rucno pravljene.na pakovanju pise da su i za baklave ali nije tacno .za baklave se koriste tzv Tanke kore koe nisu pecene nego susene a ova masina ih nikada ne moze napraviti.one se suse na platnu i baklave i pite budu ukusnije .to znaju one starije generacije i ima ih samo u par radionica u Beogradu.ne pravite senzaciju nego proverite kvalitet kora koje proizvodi.koje testo je bolje rucno meseno ili masinsko.zasto se pizza pravi samo rucno.
Tacno o tome je i rec, radilo je 7 radnika a sada jedan, znaci jedna porodica ce imati za hleb a njih 6 nece... Nema sta svaka cast... Bolje da si izmislii masinu kojoj treba 10 radnika... Znaci 10 porodica... Ali sta zna inzinjer... Gleda da firma zaradi sto vise sa sto manje ljudi
ЗАВРШЕНЕ су бербе вишања и боровница у Јадру, Мачви, Азбуковици и Рађевини, а први "рапорт" гласи да је поменуто воћа ове године било доброг квалитета и рода, што су испретиле и задовољавајуће цене. Вишње су плаћане од 320 до 340 динара за килограм, што је више него двоструко више у односу на прошлу бербу, а цена боровница премашила је 700 динара.
МИНИСТАРСТВО културе за четврту фазу изградње Музеја стакларства у Параћину издвојило је 13 милиона динара у оквиру свог програма „Градови у фокусу“, о чему је министар Никола Селаковић у том граду данас потписао уговор са председником општине Параћин Владимиром Милићевићем.
aleksa
14.10.2020. 09:29
ja sam zanatlija ,proizvodnja kora od 1984.god. .ta masina postoji i pre 2006.godine.nista novo on je mozda uradio prpravke i prijavio patent a kvalitet kora nikakav.tzv masinske kore .zilave i nikad ne mogu da budu kao rucno pravljene.na pakovanju pise da su i za baklave ali nije tacno .za baklave se koriste tzv Tanke kore koe nisu pecene nego susene a ova masina ih nikada ne moze napraviti.one se suse na platnu i baklave i pite budu ukusnije .to znaju one starije generacije i ima ih samo u par radionica u Beogradu.ne pravite senzaciju nego proverite kvalitet kora koje proizvodi.koje testo je bolje rucno meseno ili masinsko.zasto se pizza pravi samo rucno.
Niko
14.10.2020. 11:58
Tacno o tome je i rec, radilo je 7 radnika a sada jedan, znaci jedna porodica ce imati za hleb a njih 6 nece... Nema sta svaka cast... Bolje da si izmislii masinu kojoj treba 10 radnika... Znaci 10 porodica... Ali sta zna inzinjer... Gleda da firma zaradi sto vise sa sto manje ljudi