РУДНИК ВИТАМИНА Ц: Ова намирница треба да буде део трпезе јер штити од слободних радикала

В. Н.

19. 12. 2021. у 14:13

ИАКО је на нашим трпезама нема често, келераба је намирница коју би требало јести.

РУДНИК ВИТАМИНА Ц: Ова намирница треба да буде део трпезе јер штити од слободних радикала

Фото Shutterstock

Разлог томе је да ово поврће из породице купусњача обилује витамином Ц. У 100 г свеже келерабе налази се чак 60 мг овог значајног витамина.

Витамин Ц је важан јер јача имунитет и ствара штит од слободних радикала.

Осим овог састојка, келераба садржи и витамине Б1, Б3, Б6, пантотенску и фолну киселину, калцијум, гвожђе, магнезијум, фосфор, манган па чак и бакар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ШТА ЋЕ РЕЋИ НОВАК ЂОКОВИЋ КАД ИХ ВИДИ? Овако су аустралијски пливачи дошли у Париз на Олимпијске игре (ВИДЕО)