ПРАВО ЈЕ ВРЕМЕ ЗА КИВИ: Више витамина него у поморанџи, влакана него у јабуци, а са калијумом престиже и банану

Татјана Марковић

28. 11. 2022. у 18:50

КИВИ који сазрева у ово доба године има вишеструке добробити за здравље.

ПРАВО ЈЕ ВРЕМЕ ЗА КИВИ: Више витамина него у поморанџи, влакана него у јабуци, а са калијумом престиже и банану

Фото: Shutterstock

Јача имунитет, регулише крвни притисак и пробаву, помаже у лечењу респираторних обољења, главобоље и стреса.

И не само што је укусан већ је и права ризница витамина нарочито Ц, А, Е, К и Б комплекса (тиамин, ниацин, Б6, колин), као и минерала - калијума, калцијума, фосфора, магнезијума, гвожђа.

Интересантно је и да према количини природних влакана киви надмашује јабуку, према количини витамина Ц поморанџу, а у категорији воћа богатог калијумом киви самоуверено престиже чак и банану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЈАЧА ОРГАНИЗАМ, ЧИСТИ КРВ: Коприва - Моћни диуретик, против упала, надимања, делотворна чак и код проблема са простатом