ПРАВО ЈЕ ВРЕМЕ ЗА КИВИ: Више витамина него у поморанџи, влакана него у јабуци, а са калијумом престиже и банану
КИВИ који сазрева у ово доба године има вишеструке добробити за здравље.

Фото: Shutterstock
Јача имунитет, регулише крвни притисак и пробаву, помаже у лечењу респираторних обољења, главобоље и стреса.
И не само што је укусан већ је и права ризница витамина нарочито Ц, А, Е, К и Б комплекса (тиамин, ниацин, Б6, колин), као и минерала - калијума, калцијума, фосфора, магнезијума, гвожђа.
Интересантно је и да према количини природних влакана киви надмашује јабуку, према количини витамина Ц поморанџу, а у категорији воћа богатог калијумом киви самоуверено престиже чак и банану.
Препоручујемо

ЧЕТИРИ ЗЕМЉЕ ЕУ ОДБИЛЕ ТРАМПОВ ПЛАН: Неће да купују америчко оружје за Украјину!
ЧЕТИРИ европске земље одбиле су да учествују у пројекту председника САД Доналда Трампа о куповини америчког оружја за Украјину.
16. 07. 2025. у 14:12

БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију
БЕБА из Србије, стара свега 13 месеци, изненада је изгубила живот у једном угоститељском објекту на Халкидикију. Како наводе грчки медији, ова незапамћена трагедија одиграла се пред очима дететових родитеља.
16. 07. 2025. у 14:33

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)