НЕ БАЦАЈТЕ КОРУ ОД КРАСТАВЦА: Можете да је искористите на сјајне начине

Кристина Шпирковић

04. 06. 2023. у 16:05

МНОГО тога што краставац чини хранљивим налази се у кори. Један велики, неољуштени краставац садржи 62 посто дневног препорученог уноса витамина К. Он је потребан за активацију неких протеина укључених у процесе згрушавања крви, а није занемарљива и његова улога у метаболизму костију и других ткива.

НЕ БАЦАЈТЕ КОРУ ОД КРАСТАВЦА: Можете да је искористите на сјајне начине

Фото Shutterstock

Такође, велики краставац с ког није уклоњена кожа садржи 6% дневне вредности витамина А и 14% дневне вредности за витамин Ц, што заправо значи да је сјајан савезник при очувању здравља имуног система.

Из њега се може добити и дневна доза витамина Б, а тиамин, рибофлавин, Б6, који опскрбљују тело енергијом која је потребна да би функционисали срце и мозак.

Кора краставца је добра и у прехрани, али морамо пазити да буде добро опрана, поготово ако није из органског узгоја.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО:

МУЗИЧКИ ОКРШАЈ: Лепа Брена и Сенидах направиле спектакл у центру престонице

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (1)

НАЈВЕЋИ БОНУС ЗА ОНЛИНЕ КЛАЂЕЊЕ - САСТАВИ ТИКЕТ БЕСПЛАТНО