ПРВА MICHELIN ЗВЕЗДИЦА СТИГЛА У СРБИЈУ: Fleur de Sel, ресторан Атељеа вина Шапат, добитник најпрестижније награде за гастрономски ужитак
НОВИ тренутак у српској гастрономији!
Фото: Промо
Ресторан Fleur de Sel, у оквиру Атељеа вина Шапат, смештен у Новом Сланкамену, добитник је престижне MICHELIN звездице. Ова награда, која препознаје изузетан квалитет хране, услуге и атмосфере, представља највиши ниво ресторанско-кулинарског признања на глобалној сцени.
- Вреди путовати око 60 километара од центра Београда до овог фасцинантног објекта који нуди врхунску кухињу и одлична вина. Ресторан је окружен са 12 хектара винограда, а трпезарија је елегантног, класичног и савременог стила, са великим прозорима кроз које гости могу уживати у широким погледима на мирни Дунав, винограде и зеленило које окружује објекат. Овде талентовани кувар Никола Стојаковић припрема кухињу која је инспирисана српским традицијама и локалним састојцима, додајући своју креативност коју је стекао радећи широм света. Гости могу бирати између јела по избору (à la carte) или три дегустациона менија – посебно препоручујемо занимљив мени „Од Дунава до Јадрана“ који садржи избор слатководних и морских риба. Ако тражите кулинарско искуство које вас доводи ближе кухињи, где можете посматрати шефове кухиње док раде, изаберите сто иза шефа. На крају, винска карта броји 500 различитих етикета са истинским међународним фокусом, иако је наша очигледна препорука да пробате вина која производи сама винарија, вођена страшћу и стручностима сомелијера Душана Вранића - образложио је своју одлуку MICHELIN-ов жири.
Фото: Промо
На ово престижно признање, у Fleur de Sel-у гледају као на „резултат страственог и посвећеног рада целокупног тима“.
- Поносни смо што је наш рад препознат од стране MICHELIN водича, што је само још једно од бројних признања која смо до сада добили. Ова награда представља круну свега што смо постигли, укључујући и признање од стране Gault & Millau, који нас је прогласио најбољим рестораном у Србији, као и награду за винску карту од стране „Wine Spectator-a“ - изјавио је Душан Вранић, генерални менаџер ресторана Fleur de Sel.
Освајање MICHELIN звездице је доказ изузетног квалитета и стручности, али и значајан корак у брендирању српске гастрономске сцене на светском нивоу. Награда ће, без сумње, допринети даљој препознатљивости и привући шири круг гостију из земље и света, потврђујући посвећеност и иновативност тима који стоји иза ресторана.
Препоручујемо
КУЋНИ АПАРАТИ КОЈИ ТРОШЕ НАЈВИШЕ СТРУЈЕ: Ови уређаји празне ваш новчаник
05. 12. 2025. у 15:04
ЗАШТО НОВЕ ГУМЕ ИМАЈУ ПРУГЕ У БОЈИ НА ГАЗНОМ СЛОЈУ? Значење које многи возачи не знају
05. 12. 2025. у 14:55
У НАРЕДНА ДВА ДАНА ЧУВАЈТЕ СЕ ОВЕ ДВЕ ПОЈАВЕ: Објављена прогноза до краја недеље
05. 12. 2025. у 11:27
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: "Детету бих дао ДЕСЕТКУ"
ГРЕШКЕ из школских свезака понекад умеју да измаме најшире осмехе, што потврђује и ситуација у којој се нашао један малишана из Србије. Све је почело када је његова мама на интернету поделила његове одговоре са контролног задатка из предмета Свет око нас. Један од њих одушевио је кориснике друштвених мрежа.
05. 12. 2025. у 11:27
Коментари (0)