ОВЕ НАМИРНИЦЕ УПОРНО ЧУВАМО У ФРИЖИДЕРУ, А НИКАКО НЕ БИ СМЕЛИ: На собној температури трајаће много дуже
Нека храна не би требало да се ставља у фрижидер, но неки људи упорно скоро све што донесу из продавнице ставе у њега. Тиме заправо чине велику медвеђу услугу јер беспотребно затрпавају фрижидер и уништавају храну, пише Старс Инсајдер.

Фото Pixabay free images
Мед
Познато је да се мед скупља и кристалише на ниским температурама, а на собној температури трајаће много дуже него што мислите.
Кромпир
Ниске температуре претварају кромпиров шкроб у шећер, што резултира преслатким укусом и зрнастом текстуром. Уместо тога, држите их у папирнатој врећици у хладној и тамној остави.
Парадајз
Немојте стављати парадајз у фрижидер јер на га хладан ваздух у фрижидеру чини кашастим и успорава хемијске процесе који доприносе укусу.
Јабуке
Хладна и хрскава јабука је освежавајућа, али ће изгубити своју хрскавост, свежину и укус уколико их држите у фрижидеру.
Краставци
У реду је држати киселе краставце ван фрижидера.
Чоколада
За потпунији укус врло је важно да чоколаду држите на сувом и тамном месту.
Патлиџан
Ако намеравате да га поједете неколико дана након куповине, држите патлиџан на кухињском столу. Ако га пак, ставите у фрижидер морате знати да његов укус више неће бити исти.
(СуперЖена/б92)

ПУТИН И ЗЕЛЕНСКИ ДОЛАЗЕ НАДОМАК СРБИЈЕ?! Нове информације о месту сусрета двојице лидера
ВИШИ званичник у администрацији америчког председника Доналда Трампа рекао је да би састанак руског и украјинског председника Владимира Путина и Володимира Зеленског могао да се одржи у Мађарској, преноси Ројтерс.
19. 08. 2025. у 11:18

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

ИЗ СВИХ УГЛОВА: 32 године млађа жена нашег глумца се скинула у бикини (ФОТО)
МАРИЈА је објавила читав низ фотографија. Она је позирала у бикинију и фотографисала се из свих могућих углова.
18. 08. 2025. у 22:13
Коментари (0)