САЧУВАЋЕ ЗИМНИЦУ, НИЈЕДНА ТЕГЛА СЕ НЕЋЕ ПОКВАРИТИ И УБУЂАТИ: Додајте само један састојак из кухиње

В.Н.

12. 09. 2025. у 08:14

АКО желите да ваша зимница остане свежа целе зиме, постоји једноставан трик – прелити поврће или сос танким слојем уља.

САЧУВАЋЕ ЗИМНИЦУ, НИЈЕДНА ТЕГЛА СЕ НЕЋЕ ПОКВАРИТИ И УБУЂАТИ: Додајте само један састојак из кухиње

Фото Танјг

Уље ствара заштитни поклопац који спречава улазак ваздуха, па нема ни буђи ни кварења.

За сосеве и намазе попут ајвара или парадајз соса, уље се додаје кад се смеса мало прохлади, око 2–3 мм.

Код киселе зимнице и туршија, уље иде тек на крају, када је поврће већ одстојало у сирћету и соли. Маринирано или печено поврће, попут паприка, патлиџана или тиквица, такође мора бити потпуно прекривено уљем да би остало мекано и укусно.

Најчешће се чува: печене паприке, љуте фефероне, патлиџан, тиквице, парадајз сос, ајвар и шарена туршија.

Уље се сипа полако, кашиком или танким млазом, пазећи да ништа не вири изнад – јер управо тај део најлакше убуђа.

Најчешће се користи сунцокретово уље, а ко жели јачу арому, може додати маслиново или зачине попут белог лука, бибера или ловоровог листа.

Тако уље не само да чува, већ и појачава укус зимнице.

(НајЖена)

БОНУС ВИДЕО:

ШАМПИОНИ У ФОКУСУ: Хаџи Пурићи И 300 медаља шампиона знања

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

Коментари (0)

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА - ПАРАДИГМА МОДЕРНОГ ПОСЛОВАЊА