ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ЛЕШНИЦИМА ВРХУНСКОГ УКУСА: Ако волите слатко, ово је идеалан колач
АКО СТЕ У ПОТРАЗИ са новим рецептом, имамо савршено решење.

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic
Чоколадни колачи су многима омиљена посластица. Углавном се праве једноставно. Уколико волите лешнике, у чоколадном колачу ћете их заволети још више.
Састојци за чоколади колач са лешницима
- 3 јаја
- 250 гр брашна
- 1/2 прашка за пецива
- 3 кашике шећера
- 50 гр млевених ораха на крупније
- 200 гр киселе павлаке
- 100 мл млека
- 100 гр чоколаде
Припрема чоколадног колача са лешницима:
Умутити јаја, додати наведене састојке, чоколаду истопити и све добро изједначити. Сипати у подмазан плех, посути брашном величине 22 цм.
Пећи на 190-200 степени око 40 мин.
Посути прах шећером и сећи охлађен. Фантастичан уз кафу, чај и дружења, а деца га обожавају. Такође, одозго колач можете прелити чоколадом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА СОС ОД ВИШАЊА: "Покварите" печење овим брзинским додатком - и нећете се покајати
06. 02. 2023. у 12:35 >> 09:47

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)