ДОМАЋА ПОГАЧА: Једноставно се прави и не садржи маргарин (ВИДЕО)
УМЕСТО класичног хлеба направите погачу

Фото: Приватна архива
Изненадите породицу и испробајте рецепт за преукусну погачу која ће заменити хлеб на вашој трпези.
Домаћа погача - састојци:
20 гр квасца
300 мл млека
1 јаје
1 кашичица шећера
мало соли
550-600 гр брашна
мало уља
Домаћа погача - припрема:
Растопити квасац у млеку и додати шећер. Кад квасац запени додати јаје, брашно и замесити средње тврдо гластко тесото.
Оставити да одмори 30 мин па га развући на сто у правоугаоник више на коцку пола цм дебљине и премазати мало уљем.
Тесто исећи по дужини на траке до ивице не до краја. Рукама ухватити ћошак и свијати у ролницу, а затим у круг.

Фото: Приватна архива
Ставити погачу у тепсују 22 цм пречника.
Тепсију обложити пек папиром. Оставити да одмори па је премазити жуманцетом и посути семенкама. Пећи на 180 степени Ц око 40 мин.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КОРАК ПО КОРАК: Плетена погача - изазов за искусне домаћице (ВИДЕО)
10. 02. 2023. у 15:00

ТАЈЛАНД НА ТАЊИРУ: Ананас пуњен пиринчем и пилетином за 20 минута (ФОТО)
10. 02. 2023. у 09:00

ИДЕАЛАН РЕЦЕПТ ЗА ПРЕДЈЕЛО: Слане коцке са сиром - као торта (ВИДЕО)
09. 02. 2023. у 15:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)