ТАКО ТО РАДЕ У ИСТРИ: Да ли сте чули за МЕНЕШТРУ? Видите како се прави то здраво и укусно јело (ВИДЕО)
ОВО је једно сјајно јело које се кува и спрема у Истри.
Може се комбиновати и спремати на разне начине, уз додатак сувих ребара и сувог меса као и много поврћа. Овог пута представићемо вам ово јело на посни начин.
Менештра - Састојци:
2 конзерве готовог пасуља
150 гр куваног кукуруза
1 већи кромпир
1 већи црвени лук
2 паприке свеже
2 шаргарепе
мало корена целера карфиола мало
1 мали парадајз
1 кашичица црвене слатке млевена паприке
бибера
соли
2 чена белог лука
уље
першунов лист
Менештра - Припрема:
Исецкати лук, паприку, шаргарепу, целер, ако имате карфиол цветове и све добро прединстати на уљу да омекне. Додати црвену паприку, бибер, сечене коцкице кромпира, целер, куван пасуљ и кукуруз.
Све добро измешати, додати воду да огрезне и кувати око 15 мин. да се кромпир и поврће скува.
Додати соли, сецкан бели лук и першунов лист. После минут искључити. Ручак је готов.
Врхунско посно јело са поврћем, пуно витамина и минерала.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НИКАДА! Немојте користити маслиново уље за печење кромпира - ево и зашто
14. 02. 2023. у 13:00
ИЗУЗЕТНО ЛАКО: Најједноставнији рецепт за пуњене паприке
07. 02. 2023. у 18:00 >> 11:04
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (1)