ТАКО ТО РАДЕ У ИСТРИ: Да ли сте чули за МЕНЕШТРУ? Видите како се прави то здраво и укусно јело (ВИДЕО)
ОВО је једно сјајно јело које се кува и спрема у Истри.

Foto: Shutterstock
Може се комбиновати и спремати на разне начине, уз додатак сувих ребара и сувог меса као и много поврћа. Овог пута представићемо вам ово јело на посни начин.
Менештра - Састојци:
2 конзерве готовог пасуља
150 гр куваног кукуруза
1 већи кромпир
1 већи црвени лук
2 паприке свеже
2 шаргарепе
мало корена целера карфиола мало
1 мали парадајз
1 кашичица црвене слатке млевена паприке
бибера
соли
2 чена белог лука
уље
першунов лист
Менештра - Припрема:
Исецкати лук, паприку, шаргарепу, целер, ако имате карфиол цветове и све добро прединстати на уљу да омекне. Додати црвену паприку, бибер, сечене коцкице кромпира, целер, куван пасуљ и кукуруз.
Све добро измешати, додати воду да огрезне и кувати око 15 мин. да се кромпир и поврће скува.
Додати соли, сецкан бели лук и першунов лист. После минут искључити. Ручак је готов.
Врхунско посно јело са поврћем, пуно витамина и минерала.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НИКАДА! Немојте користити маслиново уље за печење кромпира - ево и зашто
14. 02. 2023. у 13:00

ИЗУЗЕТНО ЛАКО: Најједноставнији рецепт за пуњене паприке
07. 02. 2023. у 18:00 >> 11:04

БИВШИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ О СПОРАЗУМУ: Трампов план је да се Украјина преда Русији
БИВШИ командант америчке војске у Европи, пензионисани генерал Бен Хоџес, изјавио је да Трампов план за мир у Украјини значи њену „предају“ Русији.
18. 03. 2025. у 11:53

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку
ДОЖИВОТНИ председник СФРЈ Јосип Броз Тито живео би још најмање неколико година да је пристао да му словеначки доктори одсеку ногу коју је већ захватила гангрена.
18. 03. 2025. у 08:56
Коментари (1)