ИЗУЗЕТНО ЛАКО: Најједноставнији рецепт за пуњене паприке

Новости онлине

07. 02. 2023. у 18:00 >> 11:04

Овај изузетно лак рецепт за пуњене паприке је уједно и традиционалан који се припрема за 30 минута.

ИЗУЗЕТНО ЛАКО: Најједноставнији рецепт за пуњене паприке

Foto: Shutterstock

Пуњене паприке се обично праве од бабура, али и од црвених шиља и куртовки.

Пуњене паприке - састојци:

1 црни лук

 6 паприка (4 бабуре)
4 већа парадајза
300 грама млевеног меса
шољица пинича
кашика црвене паприке
бибер, со

Како се праве пуњене паприке:

Најукусније су паприке када је млевено месо мешано - свињско и јунеће. Црни лук се очисти, исече и издинста. Месо се дода и испржи са зачинима. Када промени боју додају се пиринач и црвена паприка.

Док се месо динста очисте се паприке. У истој шерпи могу да се кувају и пуњене тиквице, јер је тако јело укусније.

Издинстаним месом и пиринчем се напуне паприке и свака се затвори парчетом парадајза, попут капице. Паприке се ређају у шерпи и преостали парадајз се "угура" између паприка и тиквица. Измешу паприка се сипа кашичица сувог зачина, а неке домаћице додају и кашичицу шећера, јер је парадајз кисео.

Паприке се залију шољом воде и сачека се да проврију и отпусте своју течност, па се тек онда, уколико је потребно дода вода. Увек се додаје топла вода.

Паприке се кувају док не омекну, око 45 минута. Чим јело проври смањи се ватра на пола. Овај исти рецепт важи и за бабуре.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана