НИЈЕ ВАМ ПОТРЕБАН КОТЛИЋ: Савршен рибљи паприкаш у шерпи (ФОТО/ВИДЕО)
ВРХУНСКО јело за предстојеће дане
Рибљи паприкаш - Састојци:
600 гр рибе по избору
мешавина смрзнутог поврћа
3 паприке свеже црвене
50 мл куваног парадајза
3-4 листа лорбера
црвена млевена слатка и туцана љута паприка
бибер, уље, со
лист и стабло целера
3 већа кромпира
Рибљи паприкаш - Припрема:
На уљу пропржити ситно сецкан црни лук и сечену на коцкице паприку, па додати смрзнуто поврће (шаргарепа, корен целера, пашканата, целера, а може и шака грашка). Све то динстати на тихој ватри око 10 мин.
Додати ловоров лист, може и неко зрно бибера, сецкан лист и стабло целера, црвену слатку и туцану паприку и све добро измешати.
Убацити на коцке исечен кромпир, кувани парадајз и налити око 2 л воде. Убацити рибу без костију. Кувати још 20-30 минута на тихој ватри.
Посолити, побиберити и додати кашику умућеног кукурузног скроба ако је паприкаш ређи. Додати першунов лист и искључити.
Наш паприкаш је готов. Уз паприкаш предлажем куване широке резанце као прилог.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ БРЗЕ ГРИЦКАЛИЦЕ: Рецепт за пуњене пита штапиће (ВИДЕО)
18. 02. 2023. у 12:43
ПОСНО И ПИКАНТНО: Чили флекице са киселим купусом (ФОТО/ВИДЕО)
16. 02. 2023. у 14:51
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)