НИЈЕ ВАМ ПОТРЕБАН КОТЛИЋ: Савршен рибљи паприкаш у шерпи (ФОТО/ВИДЕО)

22. 02. 2023. у 13:05

ВРХУНСКО јело за предстојеће дане

НИЈЕ ВАМ ПОТРЕБАН КОТЛИЋ: Савршен рибљи паприкаш у шерпи (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Shutterstock

Рибљи паприкаш - Састојци:

600 гр рибе по избору

1 већа главица црног лука
мешавина смрзнутог поврћа
3 паприке свеже црвене
50 мл куваног парадајза
3-4 листа лорбера
црвена млевена слатка и туцана љута паприка
бибер, уље, со
лист и стабло целера
3 већа кромпира

Рибљи паприкаш - Припрема:

На уљу пропржити ситно сецкан црни лук и сечену на коцкице паприку, па додати смрзнуто поврће (шаргарепа, корен целера, пашканата, целера, а може и шака грашка). Све то динстати на тихој ватри око 10 мин.

Додати ловоров лист, може и неко зрно бибера, сецкан лист и стабло целера, црвену слатку и туцану паприку и све добро измешати.

Foto: Bakina kuhinja

 

Убацити на коцке исечен кромпир, кувани парадајз и налити око 2 л воде. Убацити рибу без костију. Кувати још 20-30 минута на тихој ватри.

Посолити, побиберити и додати кашику умућеног кукурузног скроба ако је паприкаш ређи. Додати першунов лист и искључити.

Наш паприкаш је готов. Уз паприкаш предлажем куване широке резанце као прилог.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу

ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.

09. 04. 2025. у 20:44

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЛОВАЧКОЈ: Дато упутство и за Србију,Аустрија ЗАТВОРИЛА 20-ак граничних прелаза да спречи ширење слинавке и шапа

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЛОВАЧКОЈ: Дато упутство и за Србију,Аустрија ЗАТВОРИЛА 20-ак граничних прелаза да спречи ширење слинавке и шапа

МИНИСТАРСТВО пољопривреде Србије апеловало је недавно на све сточаре, ветеринаре и друге актере у сектору сточарства да предузму све неопходне мере како би спречили потенцијални унос болести слинавке и шапа у Србију и буду максимално одговорни.

08. 04. 2025. у 14:48 >> 18:42

Коментари (0)

СКАНДАЛ! Светски моћници признали шта су тајно радили Русима, а чуде се што их је Русија прекјуче шокирала