ЛЕПО И УКУСНО: Како најједноставније да спремите батат (ВИДЕО)

Novosti online

22. 02. 2023. у 21:00

ОСИМ што је јако укусан, батат је веома здрав, а ово је сјајна идеја за ручак

ЛЕПО И УКУСНО: Како најједноставније да спремите батат (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

РУЧАК ОД  БАТАТА - потребно је:

3 већа батата ( по могућству црвена)

2 кашике брашна и кукурузног брашна
маслиново уље
бибер, грануле белог лук, руизмарин
црвена млевена паприка
мало качкаваља
першунов лист 

FOTO: Privatna arhiva

 

РУЧАК ОД БАТАТА - припрема:

Батат огулити и исећи на крупније комаде по дужини. Посолити, побиберити, додати грануле лука и посути паприком. Измешати оба брашна па уваљати батат и поређати у тепсију од рерне и посути качкаваљем. 

Пећи на 200 степени око 15-20 мин. Пробати виљушком, ако је мекан, извадити из рерне.

FOTO: Privatna arhiva

 

Сервирати као самостално јело, или као додатак уз рибу, месо или већ шта желите. Ово је најједноставнији начин припреме овог слатког кромпира, и за мене најукуснијег.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Погледајте шта је учинио представник Израела (ВИДЕО)