МАЛО ДРУГАЧИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ОМИЉЕНИ ХЛЕБ: Кроасан погача са киселим млеком (ВИДЕО)
Погача мекана као памук која ће одушевити све за трпезом
Потребно је:
- 400 мл течности (300 мл киселог млека и 100 мл воде )
- 20 г квасца
- 1 јаје
- око 700 г брашна
- 50 мл уља
- мало соли
- 1 кашичица шећера
- 1 жуманце
Припрема:
У млакој води растворити 20 г квасца. Додати кашичицу шећера, додати уље, кисело млеко, брашно и соли и замесити глатко тесто.
Тесто одморити 30 минута. Затим одвојити малу лоптицу која је потребна за круг тепсије, па развити пола цм у круг. Премазати уљем. Исећи троуглове, па их увити у кифлице.
Округли плех премазати уљем и ређати кроасане у круг. Одвојену лоптицу ставити у средину. Покрити крпом да одмори 20 минута, а онда премазати жуманцетом у које сте додали кашику уља и кашику млека. Потом пећи на 180 степени.
Печену мало покрити да се охлади, па уживати у дивном укусу. Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)