ТРИ ПРИРОДНЕ ТЕХНИКЕ ЗА ФАРБАЊЕ УСКРШЊИХ ЈАЈА: Ево како су домаћице то некад радиле
ЦРВЕНА боја јаја симболизује Исусово страдање, стога свака домаћица за Ускрс мора да офарба јаја у црвено, а онда у боје по жељи.

Фото: Пиксабеј
Јаје чуваркућа је увек црвене боје и не треба да купујете прашак или неку хемију да бисте добили црвену боју.
Домаћице пре педесет и нешто година, јаја су фарбале овим техникама:
Луковина
Пре Васкрса сакупите што више луковине. Користите и луковино од љубичастог лука. Ставите у шерпу јаја, обложите их љускама лука, додајте воду, 2 кашике соли, мало сирћета. У воду можете да исечете и неколико сирових цвекли.
Кувајте и када се вода прохлади вадите јаја, а затим их премажите уљем.
Млевена паприка
Четири кашике млевене паприке сипајте у литар воде, уз додатак мало соли и сирћета и скувајте јаја. Водите рачуна да не користите љуту паприку, јер љутина може да продре кроз љуску у сама јаја.
Сок од вишње
Јаја ставите у шерпу. Налијте сок од вишања и додајте мало соли, мало сирћета. Кувајте јаја, а када се охладе извадите их из воде и премажите уљем.
БОНУС ВИДЕО: Уради сам - Ускршње корпице од папира
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

УСКРС ДОЛАЗИ, А СВЕ ЗАНИМА САМО ЈЕДНА СТВАР: Хоће ли бити поскупљења јаја пред празник?
19. 03. 2023. у 16:02

СТАВ ЦРКВЕ: Фарбају ли се јаја ако је у породици неко умро у истој години
12. 04. 2023. у 17:45

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)