БОЉА ОД ЛУКОВИНЕ: Ова биљка је непревазиђена за фарбање јаја, расте и у Београду
СА луковине прелазимо на траве, а и оне, уосталом, могу да послуже за украшавање ускршњих јаја.

Фото: Профимедиа
А неке траве имају благородну моћ, али у исто време могу да буду опасне по здравље ако их узимате на своју руку.
Како живимо у времену технологије, тако је и отуђеност од природе све присутнија. Та отуђеност нас, нажалост, пуно кошта, па смо заборавили знања која су се генерацијама прикупљала о свету који нас окружује.
Не знамо довољно о корисним својствима биљака, али ни о томе колико неке биљке могу бити опасне и отровне.
- За фарбање јаја је добра једна биљка која се зове броћика. Она је доста лепљива, тако да може лепо да ослика јаје. Има је свуда по Београду и може се лако убрати. То је самоникла, лековита и јестива биљка, а препознаје се по томе што се лепи за одећу. Добра је, такође, и коприва - тврди травар Марко Стевановић.
БОНУС ВИДЕО: ТРАДИЦИОНАЛНО У ЧАЧКУ - Прослава Ускрса уз куцање јајима и јагњад на ражњу
(Курир)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (2)