ОСВЕЖАВАЈУЋА ПОСЛАСТИЦА: Воћна торта са пишкотама (ФОТО/ВИДЕО)
ДАНАС је на менију воћна торта!
Воћна торта са пишкотама - Састојци:
12 кекс пишкота
70 г маслаца
500 мл млека
1 ванилин шећер
1-3 кашика шећера за млеко (по жељи)
100 мл слатке павлаке
шлаг за премазивање
600 г јагода
2 банане
Воћна торта са пишкотама - Припрема:
Пудинг скувати и засладити по жељи, додати ванилин шећер, додати коцке маслаца и све изједначити. Умутити слатку павлаку, па кад се мало прохлади измешати са пудингом.
Мањи плех обложити прозирном фолијом, па на дно ставити пишкоте. Премазати 1/3 крема и поређати јагоде сечене на пола.
Опет премазати кремом и ставити банане пресечене на пола по дужини, одозго намазати крем, па три ставити пишкоте, а између јагоде. Прекрити фолијом и оставити 2-3 сата у фрижидеру. Служити прохлађену. Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИДЕАЛАН РЕЦЕПТ ЗА БРЗ РУЧАК: Данас спремамо запечену тестенину са месом (ВИДЕО)
27. 06. 2023. у 07:00
ПОСНЕ ПАПРИКЕ СА ПРОСОМ: ''Овако укусне још нисам јела''- поручује бака ( ВИДЕО)
26. 06. 2023. у 09:00
УКУСНЕ ШУФНУДЛЕ ОД КРОМПИР ТЕСТА: Рецепт за сваки дан! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
24. 06. 2023. у 07:00
КОЛАЧ СА ТРЕШЊАМА: Једноставан сезонски дезерт готов за пола сата (ВИДЕО)
22. 06. 2023. у 22:56
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)