КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ: Нема зимнице без њих, а ово је савршен и брз рецепт који ама баш никад не омане
СТВАРНО би била штета не направити неколико тегли краставчића за зиму, када се овако лако и брзо спремају.
Састојци:
краставци
шећер
сирће
бибер у зрну
свежа мирођија
листићи ловора
Припрема:
1. Краставце опрати и избоцкати на неколико места.
2. У теглу ставити струк свеже мирођије и поређати краставце. На њих ставити кашичицу соли, 2 кашике шећера, 7 кашика сирћета, 4-5 зрна црна бибера, лист ловора и тегле допунити до врха прокуваном хладном водом. Затворити их, мало их промућкати и поређати у плех.
3. Плех с теглама ставити у рерну загрејану на 100 степени, грејати 15 минута, искључити рерну и оставити да се тегле у њој охладе. После 15 дана краставци се могу конзумирати.
4. Од 3 кг ситнијих краставаца добићете девет тегли од 7 дл. Ако су краставци крупнији, стављати их у дупло већу теглу и удвостручити количину састојака.
(Стил Курир)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АЈВАР ОД ЦЕПКАНИХ ПАПРИКА: Прави се једноставније, а укус је богатији и пунији
28. 09. 2023. у 17:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)