КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ: Нема зимнице без њих, а ово је савршен и брз рецепт који ама баш никад не омане

Татјана Марковић

04. 10. 2023. у 12:48

СТВАРНО би била штета не направити неколико тегли краставчића за зиму, када се овако лако и брзо спремају.

КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ: Нема зимнице без њих, а ово је савршен и брз рецепт који ама баш никад не омане

Фото: Профимедиа

Састојци:

краставци

со
шећер
сирће
бибер у зрну
свежа мирођија
листићи ловора

Припрема:

1. Краставце опрати и избоцкати на неколико места.

2. У теглу ставити струк свеже мирођије и поређати краставце. На њих ставити кашичицу соли, 2 кашике шећера, 7 кашика сирћета, 4-5 зрна црна бибера, лист ловора и тегле допунити до врха прокуваном хладном водом. Затворити их, мало их промућкати и поређати у плех.

Фото: Shutterstock

3. Плех с теглама ставити у рерну загрејану на 100 степени, грејати 15 минута, искључити рерну и оставити да се тегле у њој охладе. После 15 дана краставци се могу конзумирати.

4.  Од 3 кг ситнијих краставаца добићете девет тегли од 7 дл. Ако су краставци крупнији, стављати их у дупло већу теглу и удвостручити количину састојака.

(Стил Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)