ЛОВАЧКА САЛАТА: Укуснија и боља и од пинђура и ајвара - зимница коју морате спремити што пре

Novosti online

05. 10. 2023. у 17:00

Ловачка салта је она салата која се спрема од свега што вам је остало док сте спремали пинђур, ајвар, кувани парадаз.

ЛОВАЧКА САЛАТА: Укуснија и боља и од пинђура и ајвара - зимница коју морате спремити што пре

Фото: Принтскрин Јутјуб

Ако волите пинђур и ајвар, ловачку салату једноставно морате да спремите јер је укуснија и боља од свих зимница до сада!

Састојци:

1 л парадајз сока,
2 кг паприке,
500 г црног лука,
500 г шаргарепе,
100 г соли,
100 г шећера,
100 мл јабуковог сирћета,
100 мл уља,
2 кашике сушеног першуновог листа,
лист ловора,
по жељи 6 ченова белог лука,

кесица конзерванса.

Фото: Принтскрин Јутјуб

Припрема:

Самлети црни лук и додати га парадајз соку. Кувати пола сата на средњој ватри. За то време очистити и исецкати паприку на коцкице, а шаргарепу на колутиће. Припремити и бели лук, и њега самлети.

После пола сата кувања парадајза и црног лука, додати исецкану паприку, шаргарепу, бели лук, ловоров лист и све прелити уљем, сирћетом, сољу и шећером. Промешати па оставити да се кува између 90 и 120 минута, у зависности од тога колико има течности, колико је паприка сочна, као и јачине шпорета.

После сат и по проверити густину, додатно ће се згуснути када се охлади. Густина треба да је нешто као за ајвар. Лист ловора може се извадити. Склонити са ватре, додати першунов лист и конзерванс, промешати и оставити 10 минута да одстоји. Од ове мере добије се 5 великих тегли и једна мала.

Тегле поређати у плех, укључити рерну на 60 степени и загрејати тегле. У загрејане тегле сипати по мало салате, у сваку по мало, па тако и допуњавати до краја. Преклопити целофаном, ставити гумицу и онда поклопац. Оставите где иначе држите осталу зимницу.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

КОНКУРС ЗА МАЛЕ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ: Mercator-S вас позива да постанете део бренда „укуси мога краја“