ЛОВАЧКА САЛАТА: Укуснија и боља и од пинђура и ајвара - зимница коју морате спремити што пре
Ловачка салта је она салата која се спрема од свега што вам је остало док сте спремали пинђур, ајвар, кувани парадаз.

Фото: Принтскрин Јутјуб
Ако волите пинђур и ајвар, ловачку салату једноставно морате да спремите јер је укуснија и боља од свих зимница до сада!
Састојци:
1 л парадајз сока,
2 кг паприке,
500 г црног лука,
500 г шаргарепе,
100 г соли,
100 г шећера,
100 мл јабуковог сирћета,
100 мл уља,
2 кашике сушеног першуновог листа,
лист ловора,
по жељи 6 ченова белог лука,
кесица конзерванса.

Фото: Принтскрин Јутјуб
Припрема:
Самлети црни лук и додати га парадајз соку. Кувати пола сата на средњој ватри. За то време очистити и исецкати паприку на коцкице, а шаргарепу на колутиће. Припремити и бели лук, и њега самлети.
После пола сата кувања парадајза и црног лука, додати исецкану паприку, шаргарепу, бели лук, ловоров лист и све прелити уљем, сирћетом, сољу и шећером. Промешати па оставити да се кува између 90 и 120 минута, у зависности од тога колико има течности, колико је паприка сочна, као и јачине шпорета.
После сат и по проверити густину, додатно ће се згуснути када се охлади. Густина треба да је нешто као за ајвар. Лист ловора може се извадити. Склонити са ватре, додати першунов лист и конзерванс, промешати и оставити 10 минута да одстоји. Од ове мере добије се 5 великих тегли и једна мала.
Тегле поређати у плех, укључити рерну на 60 степени и загрејати тегле. У загрејане тегле сипати по мало салате, у сваку по мало, па тако и допуњавати до краја. Преклопити целофаном, ставити гумицу и онда поклопац. Оставите где иначе држите осталу зимницу.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

АЈВАР ОД ЦЕПКАНИХ ПАПРИКА: Прави се једноставније, а укус је богатији и пунији
28. 09. 2023. у 17:00

ОВАКО СПРЕМЉЕНУ БОРАНИЈУ ЈЕДУ СВИ: Издашан и неодољиво укусан ручак за целу породицу
05. 10. 2023. у 12:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)