БРЗЕ ПРОЈИЦЕ СА СИРОМ: Никад једноставнији рецепт, а уз један састојак биће мекане као душа
ДАНАС вам доносимо никад једноставнији и бржи рецепт за пројице са сиром који успева из прве.

Фото: Принтскрин
Кад вас изненаде драги гости, а немате баш пуно времена да несто припремите, ове брзе пројице могу бити одлично послужење. За меру користите чашу од 200 мл. Због јогурта ће бити баш мекане и ваздушате - нећете моћи да им одолите.
Састојци:
1 чаша кукурузног брашна Фото: Принтскрин
1 чаша брашна
1/2 чаше уља
1,5 чаша јогурта
1 кашичица соли
1 кашичица прашка за пециво
1 јаје
200 г сира
Припрема:
Измешајте све састојке тако да добијете компактну смесу без грудвица. Сипајте смесу у калуп за пројице, претходно намазан маргарином и посут са мало брашна, али само до доповине калупа, јер ће нарасти током печења. Пројице пеците у претходно загрејаној редни на 200 Ц око 20-так минута. Када се прохладе извадите их из калупа и служите.
Уколико не поједете све чувајте их замотане у памучну крпу или у кутији са поклопцем, јер на тај начин ће сачувати свежину.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)