РЕЦЕПТ ЈЕДНОСТАВАН, А УКУС САВРШЕН: Освежавајућа салата од шаргарепе постаће ваш омиљени додатак главним јелима!
Једноставан рецепт за укус који ће пријати вашим непцима... Помешајте кувану шаргарепу са ова два састојка и добићете најлепшу салату на свету.
Састојци:
* 1 кг шаргарепе
* 5-6 ченова белог лука
* 2 кашике ситно исеченог першуна
* сок од 2 лимуна
* 3-4 кашике маслиновог уља
* по укусу соли и бибера
Припрема:
Очистити шаргарепу и исећи на колутиће. Налити водом, додати кашичицу соли и пустити да проври. Кад проври, смањити температуру и кувати око 15 минута да шаргарепа омекша, али да се не скува потпуно. Процедити и ставити шаргарепу у ледену воду. Охлађену шаргарепу оцедити од вишка воде и ставити на кухињски папир да је осушите.
Док се шаргарепа кува, очистити бели лук и исецкати што ситније можете. Ставити у једну посуду. Першун опрати, па и њега ситно исецкати и додати белом луку. Исцедити сок из лимуна, додати со, бибер и маслиново уље и умутити све заједно са жицом за мућење.
Осушене шаргарепе ставити у већу посуду са поклопцем, прелити мешавином лимуна и уља, све добро промешати и оставити, најбоље преко ноћи, на хладном месту. Пре употребе добро протрести или промешати и послужити.
Напомена: Веома је важно да вам шаргарепа буде потпуно хладна пре него што прелијете са преливом.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)