РЕЦЕПТ ЈЕДНОСТАВАН, А УКУС САВРШЕН: Освежавајућа салата од шаргарепе постаће ваш омиљени додатак главним јелима!
Једноставан рецепт за укус који ће пријати вашим непцима... Помешајте кувану шаргарепу са ова два састојка и добићете најлепшу салату на свету.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 1 кг шаргарепе
* 5-6 ченова белог лука
* 2 кашике ситно исеченог першуна
* сок од 2 лимуна
* 3-4 кашике маслиновог уља
* по укусу соли и бибера
Припрема:
Очистити шаргарепу и исећи на колутиће. Налити водом, додати кашичицу соли и пустити да проври. Кад проври, смањити температуру и кувати око 15 минута да шаргарепа омекша, али да се не скува потпуно. Процедити и ставити шаргарепу у ледену воду. Охлађену шаргарепу оцедити од вишка воде и ставити на кухињски папир да је осушите.
Док се шаргарепа кува, очистити бели лук и исецкати што ситније можете. Ставити у једну посуду. Першун опрати, па и њега ситно исецкати и додати белом луку. Исцедити сок из лимуна, додати со, бибер и маслиново уље и умутити све заједно са жицом за мућење.
Осушене шаргарепе ставити у већу посуду са поклопцем, прелити мешавином лимуна и уља, све добро промешати и оставити, најбоље преко ноћи, на хладном месту. Пре употребе добро протрести или промешати и послужити.
Напомена: Веома је важно да вам шаргарепа буде потпуно хладна пре него што прелијете са преливом.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

УСТАШЛУК НА ДЕЛУ И Хрватски кардинал велича Томпсона - тотално лудило у Хрватској
КОЛИКО је Хрватска огризла у мржњи према Србима говори чињеница да је чак и тамошњи кардинал говорио о концерту Топсона познатог по песмама које величају клање Срба.
24. 04. 2025. у 17:01
Коментари (0)