РЕЦЕПТ ЈЕДНОСТАВАН, А УКУС САВРШЕН: Освежавајућа салата од шаргарепе постаће ваш омиљени додатак главним јелима!

Novosti online

29. 02. 2024. у 10:06

Једноставан рецепт за укус који ће пријати вашим непцима... Помешајте кувану шаргарепу са ова два састојка и добићете најлепшу салату на свету.

РЕЦЕПТ ЈЕДНОСТАВАН, А УКУС САВРШЕН: Освежавајућа салата од шаргарепе постаће ваш омиљени додатак главним јелима!

Фото Shutterstock

Састојци:

* 1 кг шаргарепе
* 5-6 ченова белог лука
* 2 кашике ситно исеченог першуна
* сок од 2 лимуна
* 3-4 кашике маслиновог уља
* по укусу соли и бибера

Припрема:

Очистити шаргарепу и исећи на колутиће. Налити водом, додати кашичицу соли и пустити да проври. Кад проври, смањити температуру и кувати око 15 минута да шаргарепа омекша, али да се не скува потпуно. Процедити и ставити шаргарепу у ледену воду. Охлађену шаргарепу оцедити од вишка воде и ставити на кухињски папир да је осушите.

Док се шаргарепа кува, очистити бели лук и исецкати што ситније можете. Ставити у једну посуду. Першун опрати, па и њега ситно исецкати и додати белом луку. Исцедити сок из лимуна, додати со, бибер и маслиново уље и умутити све заједно са жицом за мућење.

Осушене шаргарепе ставити у већу посуду са поклопцем, прелити мешавином лимуна и уља, све добро промешати и оставити, најбоље преко ноћи, на хладном месту. Пре употребе добро протрести или промешати и послужити.

Напомена: Веома је важно да вам шаргарепа буде потпуно хладна пре него што прелијете са преливом.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа Тајмс су легитимна војна мета

ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа "Тајмс" су легитимна војна мета

БИВШИ руски председник Дмитриј Медведев данас је означио уреднике британског листа "Тајмс" као "легитимну војну мету", реагујући на њихово писање о убиству руског генерала Игора Кирилова, пренели су британски медији.

19. 12. 2024. у 09:50

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став

ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.

18. 12. 2024. у 17:25

Коментари (0)

ДЕФИНИТИВНО ОДЛУЧЕНО: Ево да ли ће бити гостујућих навијача на мечу Црвена звезда - Партизан у АБА лиги