РЕЦЕПТ ЈЕДНОСТАВАН, А УКУС САВРШЕН: Освежавајућа салата од шаргарепе постаће ваш омиљени додатак главним јелима!
Једноставан рецепт за укус који ће пријати вашим непцима... Помешајте кувану шаргарепу са ова два састојка и добићете најлепшу салату на свету.
Састојци:
* 1 кг шаргарепе
* 5-6 ченова белог лука
* 2 кашике ситно исеченог першуна
* сок од 2 лимуна
* 3-4 кашике маслиновог уља
* по укусу соли и бибера
Припрема:
Очистити шаргарепу и исећи на колутиће. Налити водом, додати кашичицу соли и пустити да проври. Кад проври, смањити температуру и кувати око 15 минута да шаргарепа омекша, али да се не скува потпуно. Процедити и ставити шаргарепу у ледену воду. Охлађену шаргарепу оцедити од вишка воде и ставити на кухињски папир да је осушите.
Док се шаргарепа кува, очистити бели лук и исецкати што ситније можете. Ставити у једну посуду. Першун опрати, па и њега ситно исецкати и додати белом луку. Исцедити сок из лимуна, додати со, бибер и маслиново уље и умутити све заједно са жицом за мућење.
Осушене шаргарепе ставити у већу посуду са поклопцем, прелити мешавином лимуна и уља, све добро промешати и оставити, најбоље преко ноћи, на хладном месту. Пре употребе добро протрести или промешати и послужити.
Напомена: Веома је важно да вам шаргарепа буде потпуно хладна пре него што прелијете са преливом.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа "Тајмс" су легитимна војна мета
БИВШИ руски председник Дмитриј Медведев данас је означио уреднике британског листа "Тајмс" као "легитимну војну мету", реагујући на њихово писање о убиству руског генерала Игора Кирилова, пренели су британски медији.
19. 12. 2024. у 09:50
УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став
ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.
18. 12. 2024. у 17:25
ТРАМП ИМА НОВУ ФРИЗУРУ: Мреже се усијале од коментара (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп због једног снимка постао је тема бројних расправа. На X-у (бившри Твитер) се, наиме, појавио снимак која га приказује са новом фризуром.
19. 12. 2024. у 08:37 >> 19:03
Коментари (0)